Välimaastossa

Runoilija Punainen Joutsen

mies
Julkaistu:
26
Liittynyt: 15.8.2007
Viimeksi paikalla: 14.3.2024 0:15

Asuinpaikka: -
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
6.3.1985

 

Ruskea autiomaa, hiekkaa, kiveä ja savea,
kattona savua.

Vaellan nääntyneenä, janoisena,
mutta päätän osoittaa ja
varistaa päältäni uuden hahmon,
jonka esittelen maailmalle,

Tarinan, jota ei ole,
alkusoiton, joka varastaa näytöksen
uhkuen ja uhitellen,
kuin pullistelevat ukkospilvet,
ja maan juova saa taas nostaa päätään,
ja sen avatusta suusta tihkuu kirkasta nestettä,

Kuiskaukset maan alta,
heikot kuin elämän viime henkäys,
tahdon säikeet,
yhdistyvien kielten tanssi,
ja lopulta maa tärähtelee jättiläisten askeleista.

Se virtaa suonissa kuin valkea virvatuli,
tuska ja intohimo,
männät, jotka pusertavat esille voiteet,
ja sata lääkäriä nivoo yhteen katkenneet muistot,

ja liittää päällikön selkärankaan kuvasarjan,
virtapiirin, joka johtaa yhteislaulua,
kuolemattomien siipien kuvion.

Huomaamatta olen ilmassa,
mutta pidän mielessä.
Muistan, miten täytyy painua alas,
jotta saa syntyä
kokonaisena uudestaan tähän maailmaan.
 
oletus
Kategoria: 
 

Kommentit

Koskettavaa kerrontaa, ensin täytyy vajota, että voi nousta <3
Syvältä sielun syövereistä nousevia kuvia, niin vahvoja, että ne polttavat lukijan huulia.
Kuvat muuttuvat, pauhaavat, valuvat yli äyräittensä, vavahduttavat, liikuttavat kiviä ja maa järisee.
Mehevää ja taidokasta runoilua. Mahtava viimeinen säkeistö soi kirkkaana ja kevyenä.
Täytyy vain ihailla tällaista luomisen lahjaa. 
 
Joksisen meidän uudesti syntymistä tänään maailmassa todella tarvitaan. Ei ole enää kysymys vain meistä ihmisistä, että selviäisimme tulevaisuuteen, vaan koko luomakunnasta.
 
Usein en hiljene mutta nyt sekin nähtiin luin sanojasi ja totesin joillakin on lahja suotu syntymässä.
Tässä tekstissäsi on kirkasta väkevyyttä, sellaista kuolinpäivän kirpeää selkeyttä, kun tietää että kaikki kiertää ja syntyy uudelleen puiksi, linnuiksi puiden oksilla ja supernovien tähtipölyksi. Kiitos!
 

Käyttäjän kaikki runot