Nikke von Nakkerton

Runoilija Nikke von Nakkerton

Korona toi meille toisenlaisen äitienpäivän.

Tämä Korona pirulainen on muuttanut meidän jokapäiväistä elämämme.
En tiedä miten sodan aikaan kotirintamalla olisi pärjätty, jos päivittäin olisi saatu näin negatiivisia uutisia.

Päivälenkit ovat saaneet minut kulkemaan uusien reittien kautta. Jossa myös harvoille vastaantulijalle olen antanut reilusti tietä.

Kaupassa olen käynyt ripeästi ostamassa tarvittavat, nekin sitten ilman ruuhkaa!

Kotipihalla käyskentelevien eläimien kanssa olen jo sinut, minulla on ollut aikaa seurata niitä 6 viikkoa, kun ne tulevat takapihan ruokintapaikalla.

Olavi Fasaani herättää minut joka-aamu klo seitsemän maissa. Ja puolenpäivän aikaan Kalevi Siilikin taapertelee tutulle ruokapaikalle. Kaleville tekaisin myös tämän sadepäivän runon.

Ulkona vettä sataa ripsien, myös pikkuinen Kalevi Siili pihan poikki kulkee sipsien. Sen pikkuruinen etujalka pihapiirin kuoppaan astuu, ja niveltä myöten se siellä kastuu. Kalevi Siili tokaisee, huh huh voi että, jopas oli kylmää vettä.


Tänään meillä on äitienpäivä. äitienpäivänä monien perheiden perinteeseen kuuluvat esimerkiksi äidille aamiainen vuoteeseen tai itse tehty kortti. Korttien yhteydessä äitiä muistetaan usein äitienpäivärunolla tai -värssyllä. Tässä minun runoni äidilleni.
 
On äitienpäivä ja sunnuntai, myös oma äitini ruusun multa sai.
Ruusun rintaani vasten suljen, ja äitini haudalle kuljen.
Tie kulkee pitkin kuusikujaa, kuljen haudalle arvokkaasti en lujaa.
Haudalla ruusun lasken hautakiveä vasten, sillä olithan sinä äiti rakas kaikkien meidän lasten.
Kaikille annoit rakkautta yhtä lailla, mut itse et ollut paljoa vailla.
Myös kaikkea muuta ihanaa tulee äidistä mieleen, siitä nousee myös tippa silmä pieleen.
Kynttilään panen myös tulen, luoksesi äiti vielä monet kerrat tulen.

Myös äitienpäivälounaat ja -brunssit ovat suosittuja. Suomen valtakunnallisessa äitienpäiväjuhlassa tasavallan presidentti myöntää äitienpäivänkunniamerkkejä ansioituneille äideille. 2020 palkittuja äitejä on 36.
Mutta tänä vuonna meille tulikin aivan erilainen äitienpäivä, myöskin palkituille äideille.
 
Moni ei ole päässyt tapamaan omaa äitiään moneen viikkoon, jos äiti asuu palvelutalossa, tai hoivakodissa. Se on raskasta, ja surullista aikaa molemmille, kun on totuttu näkemään viikottain.
 
Myös kotona asuvien iäkkäiden äitien lapset, ja lapsenlapset eivät pääse heitä tapanaan kuin ikkunan takaa. Myös Puhelut/WhastApp, ja Skype-yhteydet ovat ainoita viestintä muotoja.
 
Nyt ei ole ketään, joka meitä silittää, tai koskettaa, eikä myöskään halata saa. 
”Meill on halipula, halipula,!”
 
Tämä äitienpäivä aika voi olla suuri riski, jos lähdetään perinteisessä mittakaavassa kokoontumaan. Silloin syntyy suurempia altistuksia, joista voi lähteä tartuntaketjuja liikkeelle. Suomeksi sanottuna se tarkoittaa, että perinteisiä äitienpäivä juhlia ei kannata järjestää.!
 
Vaan täytyy muistaa, että tilanne ei ole vielä turvallinen, edelleen pitää noudattaa niitä ohjeita ja suosituksia, joita olemme saaneet, sillä muuten tilanne voi kääntyä pahempaan.

Kaikesta huolimatta hyvää äitienpäivää kaikille äideille. Ja ihmiset pidetään edelleenkin huolta äideistämme, itsestämme ja lähimmäisistämme.

Eikä luovuta kauniista haaveistamme, ja unelmistamme, vaikka Korona on pysäyttänyt meidät kovilla otteillaan.

Sillä jonakin päivänä selviämme tästäkin painajaisesta, ja näemme edessämme kauniinmaksi muuttuneen kotimaan, ja päästään jatkamaan kesken jääneitä asioita, toimintoja, ja haaveita.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
Selite: 
Vappu runo muutettu äitienpäivä muotoon!
oletus
Kategoria: 
 

Kommentit

Ihana tarina, luonto on antanut niin paljon näinä aikoina. Luonnon otuksien nimeäminen on se juttu, niin ollaan jo melkein ystäviä! Äidit kaikki tärkeitä vaikkei perinteisesti päässyt tätä juhlistamaan ❤
Kiitos upeasta ja monipuolisesta sekä kunnioittavasta runostasi <3 
 

Käyttäjän kaikki runot

Käyttäjän &lt;span class=&quot;sydan sydan-punainen&quot;&gt;&lt;svg width=&quot;10&quot;height=&quot;10&quot;viewBox=&quot;0 0 1000 1000&quot;xmlns=&quot;http://www.w3.org/2000/svg&quot;&gt;&lt;path d=&quot;M497,203C537,107,630,40,737,40C881,40,985,164,998,311C998,311,1005,347,990,413C969,503,919,583,852,643L497,960L148,643C81,583,31,503,10,413C-5,347,2,311,2,311C15,164,119,40,263,40C370,40,457,107,497,203z&quot;/&gt;&lt;/svg&gt;&lt;/span&gt; Nikke von Nakkerton kuva
Syntymäaika: 
2.1.1956
Runojen lukumäärä: 
11
saannot: 
Olen lukenut sivuston säännöt ja hyväksyn ne.
tietosuoja: 
Olen tutustunut sivuston tietosuojaselosteeseen.