Päivä päivältä enemmän hiekkaa elämän tiimalasissa,
sanoisinko sitä painovoimaksi
rahisee rattaissa, jyvä jyvältä valuu
pysähtyneiden sormien läpi,
muistuttaen tehdyistä virheistä
lukitsee mitääntekemättömään tympeyteen
vetää hartiat kyyryyn,
tarjoaa minulle tuhat hyvää syytä
rusikoida itseni maan rakoon
oikeudenmukaisella tuomiolla sinetöityyn
laatikkoon
kunnes huomaan nostaa katseen
korkeammalle, korkeammalle
itseäni suurempaan,
katseen tasolle,
kasvojen läsnäoloon ovella
sinun valoa tulvivaan rakkauteesi
ei, en sano toivottomuutta painovoimaksi
sanon sitä taakaksi, josta saa hellittää, antaa itselleen
lupa elää tämä armollinen päivä
hiekanjyvissä sädehtii
tuulen tuivertamien rantojen
kesäinen hymyily
itseensä kyllästyneen uurteinen sielu
dyynien välistä kotinsa löytänyt
sydämenlintu
visertää ylösnousemusaamun kiitollisuutta
päivä päivältä uskon
lahjaksi annettu ihmisen polku
avautuu uusiksi mahdollisuuksiksi
näissä rakkauteen kutsuvissa silmänräpäyksissä
elämän mittaamatonta kipua ja kauneutta
ennen viimeisen hiekanjyvän putoamista ja
armahdettujen autuasta kotiinkutsua
ja jos joskus kirjoittaisin runokokoelman
sen nimeksi antaisin
enemmän kuin kaikki kirjoittamani
ygrht gg äöåghtyi ptöö grks
onnellinen laulu ristinmuotoisella ovella
Runo 09 04 22. Valokuvat heinäkuu 2009. Kaikesta jälki jää. Muistojeni kultaisesta kirjasta.
cc
- Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi
Kommentit
"päivä päivältä uskon
lahjaksi annettu ihmisen polku
avautuu uusiksi mahdollisuuksiksi
näissä rakkauteen kutsuvissa silmänräpäyksissä
elämän mittaamatonta kipua ja kauneutta"
Tämä on konkretiaa lyyrisessä muodossa!
Sanoisin, että mitä syvemmälle, sen parempi.
Tästä runosta sieluani virvoitti erityisesti kohta:
"Itsensä kyllästyneen uurteinen sielu, dyynien välistä kotinsa löytänyt sydämenlintu".
Jotenkin mielikuva ajattoman sielun vanhuudesta, kerätystä kokemustaakasta joka on painanut harteita lysyyn, sellaisen uudestisyntymisestä, kuin se kepeä lintu joka löysi paikkansa jostain missä kotia ei pitänytkään voida rakentaa.. Lausepari, jossa on samalla jotain niin uuvuttavaa ja mieltä keventävää. Ihanaa!