Vain pieniä asioita

Runoilija Maatiainen

tapahtui tänään

Laitin pyykit pyörimään
pilkoin perunat hirvikeittoon

Pitkä pimeä
päiväksi kun haalenee
järvelle tää kattelee
siellä vettä jäällä

Potkukelkan kanssa liukastellen 
hakemaan koira päivähoitoon
kahden oman lisäksi

Ihan vapaasti
saa kolmikko pihalla 
purra luita ja haukkua harakoita
Mutta komennan minä ovelta
ettei tartte
naapurin traktorille 

Bussi tuo lapset koulusta
ne hakevat koiransa 
laitan niille maitoa astiaan tankista

Tulee siementäjä
minun määrä lehmän häntää pidellä
siispä haalarit ja saappaat
lumipenkasta fauhtia
ja pihan yli fiuhtia

Lomittaja soittaa navetalta
että ei lataa yksi lypsin
ja toisessa ei pelaa tykytin 
kolmas irrottaa ennen aikojaan
siispä niitä rassaamaan
taasen fiuhahdan

Ja kun taas on pimeä
huomaan miettiä
kuinka vain pientä on kaikki tämä
pientä ja onnekasta
tässä lähielämässä

Vaikka näyttää
että sähkölaskujen jälkeen
ei tilille paljoa tule jäämään

Ja vaikka katastrooffi
oli tilanne lämmityspannulla
savua kyllä tuli piipusta
vaan ei ollutkaan palanut kunnolla 
ihan ylitäynnä pesä
ruuvi vaan puskee vielä lisää
haketta kytee lattialla
säiliö siirtynyt paikaltaan 
No, nappula nollaan
soitto hätänumeroon 
"pitää laittaa paikalleen
tänä iltana tullaan"
tuumaa siellä lomalainen

Jossain muualla
tapahtuu ihan liikaa

Hullua tuhoa

Eikä se jossain
ole kovinkaan kaukana

Loppuisi jo!
Pääsisivät laittamaan paikalleen!
oletus
Kategoria: 
 

Kommentit

Pieniä, suuria ja tärkeitä asioita. Tapahtuihan tuossa jo vaikka mitä:)
Koiratkin saivat leikkiä ja haukkua harakoita. 
elävät maalla elävät
ihmisen eläimille
elävät eläimet kaupungin ihmisille.
 
Mainio runo, paljon kerrontaa. Olen itse asunut paljon elämästäni maalla ja navettahommatkin on tuttuja :)
 

Käyttäjän kaikki runot