Piilevien vastausten yö

Runoilija Nefi

nainen
Julkaistu:
10
Liittynyt: 5.3.2003

Asuinpaikka: -
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
-

Henkinen hippi maaseutukommuunista, jonka nuoruuden muutos heijastuu tämän sivun runoihin. Enää en ole tänne kirjoitellut, lähinnä täällä muistellut, sillä runot ovat paperilla, taivaalla, unelmissa tai ihan vaan hetkessä lausuttuina.
 

Se karkasi, vei osan mukanaan
ja vasta seuraavana aamuna
kolistellessaan oven suussa
kuulin miten sitä ei ollutkaan.

Mikä loi sinisen taivaan
tumman ja voimakkaan,
tuo kajon ja tuo tähdet
kirkon tornin kellon valot,
jotka eivät koskaan sammuneet.

Oliko usko vastaukseni
etten löydä ennen kuin kadotan
sillä ei ole paikkaa mistä etsisin
ei paikkaa mistä löytäisin?
Uskon, en usko, uskon

Kumpi oli vastaukseni?
Kun huusin yöhön, kysyin, kirosin
sain vastaukseksi koiran ulvonnan,
sen jota ei koskaan päästetty remmistään.

Ja sen tuoksu ja sen rakkaus
ei minun, ei hänen.
Kenenkään?
Mikä värjäsi taivaan siniseksi

kun vielä eilen se satoi tuhkaa?

Selite: 
Kategoria: 
 

Kommentit

Tunnelma tosiaan onnistunut. Runossa todella piilee jotakin. Voimakas ja taidokas runo :)

hyvä tunnelma

Nimenomaan tunnelma tässä on mahtava. Ja sellanen yksityiskohtien kuvailu on hienoa (esim.sen jota ei koskaan päästetty remmistään)

 

Käyttäjän kaikki runot