Niko, Juulia ja pari muuttujaa

Runoilija Juustonunna

nainen
Julkaistu:
10
Liittynyt: 13.6.2009

Asuinpaikka: -
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
-

Moi, lisäilen tänne mun kirjoittamia nuorille suunnattuja novelleja. :)
 

''Saakos Elmoa pussata?'' Niko kysyi, kun Juulia oli pukenut punaisen Elmo-haalarin ylleen. Hän seisoi huoneensa peilin edessä ja räpsi itsestään uusia kuvia Facebookkiin, eli ''Elmo-kuvia''. Sitten hän lopetti ja kääntyi poikaystävänsä puoleen: ''No saa, Elmo tykkää pussailla'', Juulia vastasi ja hymyili poikaystävälleen. Niko tuli hänen lähelleen ja siirsi hieman Juulian päässä olevaa huppua, jossa oli Elmon kasvot. Hän suuteli rakastaan suoraan suulle ja kietoi kätensä tytön ympärille. He halivat hetken ja Niko laittoi sitten hupun paremmin Juulian päähän. ''Susta tuli söpö Elmo'', Niko sanoi ja hymyili. ''Kiitti'', Juulia vastasi ja korjaili ruskeita hiuksiaan, jotka roikkuivat hupun alla. ''Moneltako sun pitää olla koululla?'' Niko kysyi. ''Ysiltä. Me kierretään ekaks luokissa, sit kymmeneltä on saliosuus, sen jälkeen ruoka ja ajelu alkaa kaheltatoista. Muista ettii sit hyvä paikka, niin näät hyvin'', Juulia vastasi. Niko nyökkäsi ja varasti Juulian pussista yhden suklaakarkin. ''No et ota enää yhtään!'' Juulia vastasi ja mottasi Nikoa hellästi mahaan. ''Mahas kasvaa'', hän sanoi ja näytti pojalle kieltä. ''Ja pöh'', Niko vastasi ja tunki karkin suuhunsa. ''Itelläs kasvaa.'' Hän heitti karkkipaperin roskiin ja kaatoi Juulian sängylle, jolloin Juulia kiljaisi ja sai Nikon nauramaan. ''Mitä se ny huutaa?'' Niko kysyi ja kietoi käsivartensa kultansa ympärille. ''No ehkä mä huudan, ku yks hyökkää'', Juulia nauroi ja pussasi Nikoa otsalle. ''Voitasko me olla tässä sun sängyllä hetki ennen ku lähet koululle?'' Niko kysyi ja Juulia suostui pussaamalla poikaa suulle.

Oli viileä, helmikuinen aamu ja Juulian penkkaripäivä. Hänen lukionsa penkkariteema oli lastenohjelmat, joten Juulia ja hänen paras ystävänsä Anni olivat päättäneet pukeutua Seesamtien Elmoksi ja Keksimonsteririksi. Kohta alkaisi lukuloma ja sen jälkeen kevään ylioppilaskirjoitukset, joiden jälkeen Juuliasta ja Annista tulisi ylioppilaita. Tytöt odottivat tuota päivää kuin kuuta nousevaa, ja hieno päivähän siitä tulisi. Puolestaan Niko ei osallistunut ajeluihin kuin katsojana, koska hän oli jo käynyt lukion, ja opiskeli tällä hetkellä amiksen autoalaa. Silti hänestä oli ihanaa nähdä Juulia rekan lavalla, etenkin kun tyttö oli luvannut heittää hänelle paljon karkkia. Tosiasiassa Juulia oli karkkeja tärkeämpi, tiesihän Niko sen. Hän käveli käveli Jyväskylän keskustan pääkatua ja saapui Nordean kulmalle, josta hänen oli tarkoitus seurata penkkariajeluita. Paikalla oli paljon porukkaa, joiden seassa oli varmasti tyttö- ja poikaystäviä, ylpeitä vanhempia, isovanhempia, kavereita ja sisaruksia. Juulian perhe oli myös paikalla, mutta he seisoivat kadun toisella puolella. Pikku-Ella oli jo oppinut kävelemään, ja Iiro oli edelleen hoppari. Hän piti Ellaa sylissään, ja Niko vilkutti heille, jolloin he vilkuttivat takaisin. Muuten asiat olivat ennallaan. Merkittävin asia oli kuitenkin se, kun Niko ja Juulia olivat menneet kihloihin. Niko katsoi hymyillen kihlasormustaan ja muisteli tuota ihanaa hetkeä, kun Juulia oli suostunut hänen kihlatukseen. Tuon jälkeen he olivat suudelleet Oulan huoneessa ainakin puoli tuntia. Se oli ihanaa, Juulia oli ihana, kaikki oli hyvin. Näitä asioita Niko muisteli odotellessaan penkkariajeluiden alkua. Lopulta ajelut alkoivat ja Niko alkoi seurata silmä kovana, milloin Juulian koulun rekat ajaisivat ohi. Kouluja ja rekkoja oli näet paljon, joten piti olla tarkkana. Ennen Juulian koulua ohi ajoivat Lyseo, Cynkkari, Sepän lukio ja vihdoin Juulian lukio, jolla oli yhteensä kolme rekkallista iloisia abiturientteja. Niko näki kultansa toisen rekan lavalla, ja Juulia huomasi hänet heti ja heitti Nikolle karkkia. ''Lisää!'' Niko mankui ja nauroi päälle. ''No et saa!'' Juulia vastasi. Anni seisoi hänen vieressään sininen Keskimonsteri-asu yllään ja moikkasi Nikolle. ''Moi!'' Niko vastasi ja hymyili Annille. Sitten rekat jatkoivat matkaa vieden Annin ja Juulian mennessään.


Penkkareiden jälkeen oli isot bileet, mutta Juulia ei halunnut mennä sinne, koska hän halusi olla mieluummin Nikon kanssa. He istuivat koko illan Nikon sohvalla ja katsoivat Titanicia, se oli kummankin mielestä hyvä ja aina niin ihana elokuva, vaikka loppu olikin aika ikävää katsottavaa. ''Millon sä meinaat alkaa lukee kirjotuksiin?'' Niko kysyi Juulia kainalossaan. ''En mä ny vielä, huomenna tai ylihuomenna sit'', Juulia vastasi. Hänellä vieläkin Elmo-puku yllään, koska Niko piti siitä niin paljon. Juulia oli niin suloinen se yllään. ''Ja puku pitää viedä huomenna pois, nauti siitä vielä kun voit'', hän jatkoi ja naurahti. ''Onhan toi söpö asu'', Niko vastasi ja hymyili. Sitten he jatkoivat elokuvan katselua, vaikka he olivatkin nähneet sen monta, monta kertaa. Elokuvan loppupuolella Juulia nukahti Nikon kainaloon. Hänellä oli vain t-paita ja alkkarit yllään, koska Elmo-asu oli ollut niin kuuma. Haalari lojui sohvan viereisessä nojatuolissa ja sen silmät tarkkailivat heitä koko ajan. Niko katsoi elokuvaa ja antoi Juulian tuhista lähellään, tyttö piti ihanaa ääntä nukkuessaan. Niko silitteli Juuliaa vähän väliä ja aikoi katsoa elokuvan loppuun asti. Kello oli jo paljon ja häntä väsytti, mutta hän ei vain malttanut alkaa nukkumaan. Titanic tuntui kestävän ikuisuuden, ja lopulta Nikon nukahti Juulian viereen. ''Hyvää yötä rakas'', Niko mutisi unissaan ja otti Juuliaa kädestä kiinni.

Niko ja Iiro pelasivat änäriä Juulian perheen olohuoneen sohvalla. Iiro oli voitolla ja Niko yritti tehdä oikein kunnolla maaleja, mutta Iiro oli vain parempi. ''Äh, sähä peset mut iha putipuhtaaks'', Niko naurahti. ''No mä oonki niin pro'', Iiro vastasi ja hymyili leveästi. ''Ja pöh'', Niko sanoi ja he nauroivat. ''Tehääks jotain muuta välillä?'' Iiro kysyi. ''Niin tai mä mietin, et kauankoha toi Juulia viel lukee...'', Niko vastasi. Hän oli ollut Iiron kanssa jo toista tuntia sillä aikaa, kun Juulia luki huoneessaan matikan kirjoituksiin. ''No käy kattoon, mä lähen käymään Teemulla'', Iiro sanoi ja asetteli cappia päähänsä eteisen peilin edessä. ''Okei, moi'', Niko vastasi ja Iiro heilautti hänelle kättään. Ulko-ovi sulkeutui ja Iiro meni menojaan. ''Mitäs sitä nyt tekis?'' Niko mietti ja suki pitkiä hiuksiaan. Uskaltaisiko hän häiritä Juuliaa? No ehkä hän uskaltaisi, edes vähän aikaa. Niko lähti kohti Juulian huonetta ja avasi varovasti oven. Hän kurkisti sisään ja näki Juulian lukemassa sängyllään. ''Saaks häiritä?'' Niko kysyi ja Juulia nyökkäsi. Niko meni tytön vierelle ja Juulia laittoi matikan kirjan pois. Niko veti Juulian kainaloonsa ja kävi makaamaan sängylle. Niko huomasi heti, että Juulia oli hieman vaisu. ''Mikä on?'' hän kysyi ja silitti Juulian ruskeita hiuksia. ''Mä en vaa jaksas lukee, ku tota lukemista on niin paljon. Sit pitäs lukee myös terveystietoo ja ruotsii, et jee jee'', Juulia vastasi. ''No kyl se siit, onha sul koko lukuloma aikaa, ja pitäähän sun tehä välillä muutaki ku lukee'', Niko vastasi ja pussasi Juuliaa poskelle. ''Mut entä, jos ne kirjotukset menee huonosti enkä mä valmistukaa?'' ''No höpön pöpö, totta kai sä valmistut, kirjotuksien läpimenosta puhumattakaan. Älä ny tommosii höpötä'', Niko vastasi ja hymyili. ''Pitää vaa tehä semmone aikataulu, jonka mukaan mä luen, niin eiköhä se siit'', Juulia vastasi ja otti Nikoa kädestä. ''Mistäs puhutaa?'' hän kysyi ja katsoi Nikoa silmiin. ''Ei mistään'', Niko vastasi hymyillen ja suuteli Juuliaa huulille. ''No ei kai sitten'', Juulia vastasi ja pussasi Nikoa takaisin.

Lopulta tilanne eteni siihen, että Juulia ja Niko makasivat sängyllä vain peitot verhoinaan, ja heidän vaatteensa lojuivat pitkin lattioita. Peitot kahisivat ja he suutelivat toisiaan hellästi. ''Sä oot ihana'', Niko kuiskasi. ''Niin säkin'', Juulia vastasi. He jatkoivat suutelua ja Juulian sormet olivat Nikon hiuksissa. ''Mä rakastan sua'', Juulia sanoi ja Niko vastasi samoin. Sitten hän tunsi jotain outoa, jonka Juulia taisi tuntea myös. Niko huomasi, että Juulian katse muuttui: se ei enää ollutkaan rauhallinen ja tyyni, vaan pelokas ja avuton. Tytön silmissä näkyivät selvästi pelko ja hätä, joten Niko otti hänet syleilyynsä ja kysyi: ''Sattuko suhun vai mikä sulle tuli? Juulia?'' Juulia ei sanonut hetkeen mitään, vaan alkoi täristä. ''Kulta, mikä on? Vastaa'', Niko hätääntyi ja otti hänet halaukseensa. Tyttö tärisi kuin mikä. ''Rakas, mikä on?'' Niko kysyi ja katsoi tytön hätääntyneitä kasvoja. Oliko tyttö saanut paniikkikohtauksen? Hän oli aivan itkun partaalla. Juuliaa alkoikin itkettää ja Niko kääri hänet peittoon. Hän otti tytön syliinsä ja keinutti häntä hiljaa. ''Mikä on? Kerro mulle'', Niko sanoi ja pussasi tyttöään päälaelle. Juulia oli kuitenkin ihan hiljaa, eikä kyennyt muuta kuin itkemään. ''Nyt tapahtu jotain kamalaa'', Juulia sanoi hiljaa. ''Mitä?'' Niko kysyi. ''Sä laukesit mun sisään'', Juulia sanoi pelonsekaisella äänellä. ''Mitä, jos mä tulin raskaaks?''

He pukivat äkkiä vaatteet päälleen. Juulia oli kuitenkin niin paniikissa, ettei hän voinut muuta kuin itkeä ja maata sängyllä, joten Niko antoi hänen olla ja lähti etsimään talosta jälkiehkäisypillereitä. Hän meni vessan lääkekaapille, mutta ei löytänyt muuta kuin Disperiniä, unilääkkeitä, laastareita ja sideharsoa. Hän oli myös aivan kauhuissaan, mitä jos Juulia olikin raskaana? Hän oli vasta 19 ja Niko itse vasta 20, joten he olivat aivan liian nuoria vanhemmiksi, eikä kumpikaan heistä halunnut edes lapsia. Mitä nyt neuvoksi? Niko ei löytänyt pillereitä mistään ja huomasi kauhukseen, että kello näytti jo kahtatoista yöllä, joten mikään apteekkikaan ei olisi enää auki. Niko jatkoi etsimistä ja löysi helpotuksekseen käyttämättömän raskaustestin. Toivottavasti se näyttäisi negatiivista!

Juulia teki testin heti ja he joutuvat odottamaan nuo piinaavat 10 minuuttia, jotta testi valmistuisi ja antaisi tuloksen. Juulia istui koko tuon ajan Nikon kainalossa sohvalla ja meinasi itkeä silmät päästään. Niko lohdutti ja halaili häntä koko ajan. ''Eihän sitä tiiä, vaikka se näyttäiski negatiivista. Odotetaan nyt vaan'', Niko sanoi ja silitti Juuliaa hellästi. ''Mä en kestä, jos mä oonki paksuna ja vielä tällä iällä. Mun porukat tappaa mut, jos mä oon'', Juulia sanoi. ''No ei varmana tapa, vahinkoha tää oli'', Niko vastasi ja pussasi häntä poskelle. Niko olisi halunnut pussailla enemmänkin, mutta nyt ei ollut sen aika. Juulia ei ollut selvästikään pusutuulella. Hän tuijotti herkeämättä kelloa ja nyyhkytti hiljaa Nikon lähellä. ''Kerrotaanko sun porukoille aamulla? Nehä nukkuu jo'', Niko kysyi ja Juulia pudisti päätään. ''Ei todellakaan, ei ainakaan vielä'', Juulia vastasi. ''No ihan miten haluut, kyllä me keretään vielä'', Niko vastasi ja halasi Juuliaa. ''Vitsi, ku tää meni nyt näin. Sulla on lukuloma ja kaikki.'' Hän otti tytön syliinsä ja kietoi kätensä tämän ympärille. ''Kyllä me selvitään'', hän sanoi ja Juulia halasi häntä takaisin. Hänestä tuntui jo hieman paremmalta, kun Niko oli siinä eikä lähtenyt pois. ''Älä lähe ikinä siitä pois'', Juulia sanoi ja Niko pudisti päätään: ''Mihin muuallekaan mä menisin? Mä pidän susta huolen.'' Juulia ilahtui hieman ja antoi Nikolle suukon huulille ja he suutelivat hetken. Sitten helvetilliset 10 minuuttia olivat kuluneet ja he menivät toiveikkaina tarkistamaan tuloksen. Juulia putosi helpotuksesta polvilleen nähdessään, että tulos oli negatiivinen. Hän ei ollutkaan raskaana. He katsoivat toisiinsa helpottuneina ja halasivat toisiaan heti.

Niko ja Juulia valvoivat myöhään yöhön ja kävivät tapahtunutta läpi. Selvisi, että Nikon kondomi oli hajonnut ja siksi heille molemmille oli tullut outo tunne. Lisäksi molemmat olivat iloisia siitä, että he selvisivät vain säikähdyksellä, eikä Juulia tullutkaan raskaaksi. Vauvan ei olisi ollut hyvä aika tulla, koska he olivat vielä niin nuoria ja Juulialla oli kiireinen tulevien kirjoitusten vuoksi. Parempi näin. ''Me voidaan tehdä myöhemmin lapsia, mutta ei vielä'', Juulia sanoi vieressään istuvalle Nikolle. ''Niinpä, meillä on aikaa odottaa. Onhan sulla jo parempi olo?'' Niko vastasi ja paijasi Juulian ruskeita hiuksia. He istuivat lähekkäin Juulian säkkituolissa ja hyväilivät toisiaan vähän väliä. Tuntui hyvältä olla toisen lähellä kaiken sen tapahtuneen jälkeen. ''On mulla, kaikki on ihan hyvin. Onko sulla?'' Juulia vastasi ja hymyili. ''On'', Niko vastasi. ''No hyvä'', Juulia sanoi ja antoi Nikolle suukon huulille, jolloin Niko vastasi suukkoon. He suutelivat hellästi ja Niko otti Juuliasta kiinni. He hyväilivät toisiaan pitkään ja Niko nosti Juulian syliinsä. Hän kantoi tytön sängylleen ja tuli kevyesti hänen päälleen. He jatkoivat suutelua kauan ja hitaasti. Kaikki oli enemmän kuin hyvin.

Kun Niko tuli eräänä iltapäivänä koulusta Juulialle, hän huomasi heti, ettei Juulialla ollut kaikki hyvin. Tyttö oli kalpea kuin mikä ja hyvin väsyneen näköinen. ''Ootsä kipee?'' Niko kysyi. ''En mä tiiä, on vaa tosi huono olo'', Juulia vastasi. Niko laittoi kätensä tyttöstävänsä otsalle, joka oli hieman lämmin. ''Sulla saattaa olla kuumetta, mäpäs haen mittarin'', hän sanoi ja pussasi Juuliaa otsalle. Hetken kuluttua Niko palasi mittari mukanaan ja Juulia laittoi sen kainaloonsa. ''Tosi huono olo'', hän sanoi ja huokaisi. ''Älä sit lue enää, jos on paha olla'', Niko ehdotti ja Juulia laittoi kirjan pois. Nikoa kävi Juuliaa sääliksi, joten hän meni kultansa viereen ja veti hänet lähelleen. Juulia hymyili ja antoi Nikolle tilaa sängyssä. ''Entä jos säki tuut kipeeks?'' Juulia kysyi ja otti Nikoa kädestä. ''Ei sil oo välii, mä haluun hoitaa sua'', Niko vastasi ja pussasi Juuliaa poskelle. Hän ei viitsinyt suudella tyttöä huulille mahdollisen tartunnan vuoksi. ''Laula taas Haukilaulu'', Juulia pyysi ja hymyili söpösti. ''Muru hei, takki auki, täältä tulee hauki, joka susta tykkää'', Niko lauloi ja pussasi Juuliaa otsalle. He hymyilivät toisilleen ja Juulia pussasi Nikoa takaisin, mutta vain poskelle. ''Mun hauki oot'', Juulia sanoi ja pörrötti pojan hiuksia. Sitten mittari piippasi, jolloin Juulia otti sen pois kainalostaan, Mittari näytti 38, joten ei ollut ihme, jos hänellä oli huono olo, koska hänellä oli selvästi kuumetta. Niko antoi hänelle Disperiniä ja kävi taas tytön viereen makaamaan. Hän kietoi kätensä Juulian ympärille ja hymyili. Juulia oli Nikosta niin söpö, vaikka hän olikin kipeä. Hänellä oli yllään harmaat yöhousut, valkoinen toppi ja valkoiset nilkkasukat. Hänen hiuksensa olivat ponnarilla. Nikolla oli puolestaan mustat pillifarkut, valkoiset sukat, niittivyö ja Avenged Sevenfoldin bändipaita, hänen hiuksensa olivat Juulian tekemällä ''nutturalla''. Niko suuteli Juuliaa suoraan suulle ja kietoi käsivartensa yhä tiukemmin tytön ympärille. Ei ollut mitään väliä, oliko Juulia sairas vai ei. Ihan sama, koska Niko halusi silti hyväillä häntä. Olihan Juulia kuitenkin huonona, ja Niko halusi lohduttaa häntä. Juulia suuteli takaisin tartuntavaarasta huolimatta. Hän siirsi kätensä Nikon niskan taakse ja suuteli poikaystäväänsä hellästi. Hänestä oli ihanaa, kun Niko oli hänen lähellään, vaikka hän olikin sairas ja saattaisi tartuttaa Nikon millä hetkellä hyvänsä. Rakkaus voitti silti.

Niko hoiti Juuliaa koko iltapäivän ja jäi hänen luokseen yöksi. Oli Juulian äiti, Virpi kävi myös tarkastamassa tyttärensä kunnon ja lupasi, ettei Juulian tarvitsisi lukea, jos hän ei jaksa. ''Kiitti äiti, mut kyl tää täst'', Juulia vastasi ja hymyili. ''Sanokaa vaan, jos tarvitsette jotain. Me ollaan kotona koko ilta. Iiro lähti kaverilleen, mut me muut ollaan täällä. Mä jätän teidät nyt kahden, niin saatte olla rauhassa. Kiitos sulle Niko, ku jäit pitään Juulialle seuraa'', Virpi sanoi ystävällisesti. ''Totta kai mä jään, kiitos'', Niko vastasi ja hymyili takaisin. Hänestä Virpi oli aika kiva. Sitten hän lähti ja sulki oven perässään. ''Kiva, ku jäit tänne'', Juulia sanoi ja hymyili Nikolle. ''Mitä mä en tekis sun vuokses'', Niko vastasi ja suukotti rakastaan hellästi. He suutelivat hetken ja sitten Juulia mittasi kuumeen. Niko laittoi kätensä Juulian otsalle ja sanoi: ''Sulla saattais olla vähän kuumetta. Pitäskö sun nukkuu vähäsen?'' Hän katsoi Juulian väsyneitä silmiä ja ajatteli, että pienet unet voisivat olla paikallaan. ''Joo, mut kuunneltasko jotain rauhallista musaa ensin?'' Juulia kysyi. ''Käyhän se, mitäs kuunneltas?'' Niko vastasi ja nousi katsomaan kultansa levyvalikoimaa. ''Ylpön Kehtolaulu'', Juulia pyysi ja Niko etsi hyllystä Herra Ylpön ja Ihmisten Pojat ei tanssi -albumin, jonka hän laittoi stereoihin soimaan. Sitten hän meni Juulian sängylle, peitteli hänet lämpimästi ja tuli hänen vierelleen. Niko otti Juulian kainaloonsa ja alkoi silitellä häntä hellästi. Juulia sulki silmänsä ja Ylppö lauloi: ''Hyvää yötä kulta, ei kai mikään paina? Haluan olla sinun nyt ja aina'' ''Niin mäkin sun, Niko'', Juulia sanoi ja hymyili silmät kiinni. Niko hymähti ja vastasi: ''Samat sanat, murupieni.''

Juulia oli pari päivää sairaana ja Niko piti hänelle niin paljon seuraa kuin koululta vain ehti. Lisäksi Juulia ei ollut tartuttanut häntä, vaikka he olivat suukotelleet useaan otteeseen, joten he saivat suudella huoleti. Niko oli jälleen kultansa luona ja luki hänelle vitsikirjaa. He makasivat Juulian sängyssä ja Niko piti häntä kainalossaan. Juulia nautti pojan seurasta kovasti. ''Paljonko sulla on muuten kuumetta, ootko mitannu?'' Niko kysyi ja kokeili jälleen kerran Juulian otsaa. ''Vähä yli 37, et ei paljoo'', Juulia vastasi. Hänestä oli ihanaa, kun Niko piti huolta hänen hyvinvoinnistaan. Niko oli aina niin kiltti ja huolehtivainen, eikä hän koskaan suuttunut tai huutanut. Juulia rakasti Nikoa niin paljon, hän oli maailman paras poikaystävä. Oikea helmi.

Niko päätti jäädä jälleen Juulialle yöksi. Hän meni jo aiemmin nukkumaan huonon olonsa vuoksi, ja Niko puolestaan vietti aikaa Iiron kanssa olkkarissa. Iiro oli pyytänyt apua matikassa, ja Niko oli luvannut auttaa häntä. He istuivat olohuoneen sohvalla ja Niko selitti Iirolle, miten derivaattaa lasketaan, mutta poika ei näyttänyt tajuavan tuon taivaallista koko hommasta. ''Ää, matikka on iha tyhmää'', Iiro nurisi ja otti pöydällä lojuneen Seiskan käteensä. ''Mä keskityn mieluummin tähän.'' ''No jos me pidettäs tauko ja jatkettas kohta?'' Niko ehdotti ja laski kirjan sohvapöydälle. ''Joo'', Iiro vastasi ja hymyili. Oikeastaan hän oli helpottunut, että matikan lukeminen loppui ainakin hetkeksi. Hän ei ollut oikein lukumiehiä muutenkaan, se ei vain kiinnostanut häntä. Skeittaaminen oli paljon parempaa ajankulua kuin koulu, hän oli siitä aivan varma.

''Siskos laitto mulle söpön viestin'', Niko sanoi ja näytti puhelintaan Iirolle, joka luki näytön tekstin: ''Hali??? <3'' Hän hymyili ja vastasi: ''Sun kantsii varmaan mennä antaa se.'' ''Jep ja mä meen varmaan kohta itseki nukkuu. Mut selkenikö toi matikka sulle ees vähäse?'' Niko kysyi, vaikka Iiro olikin toivoton tapaus sen suhteen. ''Joo kai, mut kiitos'', Iiro vastasi ja heitteli cappiaan ilmaan. He toivottivat toisilleen hyvät yöt, ja Niko meni Juulian luokse. Hän avasi hiljaa tytön huoneen oven ja astui sisään. Huoneessa oli valot päällä, ja Juulia istui sängyllään. Hän oli yhä väsyneen ja huonovointisen näköinen, mutta paranemaan päin. Hänen hiuksensa olivat hieman sekaisin, mikä oli Nikosta söpönnäköistä. Hän meni Juulian viereen, ja tyttö hymyili hänelle. ''Täällä oltiin kuulemma halia vailla'', Niko sanoi ja Juulia nyökkäsi. Niko meni aivan hänen lähelleen ja suuteli tyttöä hellästi huulille. He suutelivat hetken ja Niko veti Juulian syleilyynsä. Hän halasi rakastaan lämpimästi ja kysyi: ''Onko parempi olo?'' ''Ihan ok, kyllä tää tästä'', Juulia vastasi hymyillen. ''Hyvä juttu'', Niko vastasi ja pussasi Juuliaa taas, ja tyttö vastasi hänen suukkoonsa. He jatkoivat suutelua ja Niko otti Juulian päälleen. ''Säpäs oot pussailutuulella'', Juulia sanoi ja katsoi Nikoa hellästi. ''No sun kans mä oon aina sillä tuulella'', Niko vastasi ja kietoi kätensä Juulian ympärille. He hyväilivät toisiaan hetken ja jatkoivat taas suutelua. ''Pitäskö meijän kohta rueta nukkumaan?'' Niko kysyi ja Juulia pudisti päätään. Häntä vähän naurattikin. ''DJ got us falling in love again'', Niko summasi Usheria lainatakseen. ''Niin tais saada'', Juulia vastasi ja pussasi Nikoa jälleen. He suutelivat taas hetken. ''Arvaa mitä'', Niko sanoi. ''No?'' Juulia vastasi. ''Mä oon hirveen onnellinen sun kanssas'', Niko sanoi ja halasi Juuliaa. ''Ihanaa, kun mentiin sillon kihloihin.'' ''Niinpä'', Juulia sanoi. He hymyilivät toisilleen ja makasivat lähekkäin vielä pitkään ennen nukkumaanmenoaan.

Kevään ylioppilaskirjoitukset alkoivat maaliskuussa, joten Juulia kävi koulullaan ahkerasti ja menestyi kirjoituksissa ihan hyvin. Toki kirjoitukset väsyttivät sekä söivät Juulian ja Nikon yhteistä aikaa, mutta lopulta ne olisivat kuitenkin ohi. Juulia muisteli kotonaan sitä päivää, kun hän 16-vuotiaana aloitti lukion ja olisi kohta jo lopettamassa näiden kolmen vuoden jälkeen. Lukioaikaan oli mahtunut paljon muistoja, kuten kakkosten risteily, koulun juhlat, yökoulut, uudet kaverit, kuten hänen paras ystävänsä Anni Ruuskanen, koeviikot, ilot, surut ja tiestysi Niko, jonka kanssa Juulia oli nyt onnellisesti kihloissa. He olivat tavanneet Juulian ollessa lukion toisella, ja siitäkin oli jo pitkä aika, joten paljon oli sattunut ja tapahtunut. Sitten Juulia jatkoi viimeisiin kirjoituksiin valmistautumista iloisena niistä asioista, mitä lukio oli antanut, ja tietysti siitä, että se olisi pian ohi, vaikka se hieman haikealta tuntuikin.

Kesäkuussa Juulia valmistui ylioppilaaksi, ja lähti juhlien jälkeen Nikon perheen kanssa Lappiin. He olivat vuokranneet Rovaniemeltä ison hirsimökin, johon kuului oma uimaranta, sauna ja kylppäri, olohuone, takka, keittiö, kaksi makuuhuonetta sekä parvi, jonka Niko varasi heti hänen ja Juulian käyttöön. Ensimmäinen ilta menikin parven parisängyssä maaten. ''Toi sun hattus on kyl ihana'', Juulia sanoi Nikolle, joka makasi hänen vieressään neljän tuulen hattu päässään. Se oli sininen lappilaisten hattu, josta roikkui erivärisiä kangassuikaleita. Niko oli ostanut sen Napapiiriltä, kun he olivat käyneet siellä päivällä. Nyt oli jo ilta. ''Joo eiks ookin aika style?'' Niko vastasi ja korjaili hatun asentoa päässään. ''Mun poromies'', Juulia vastasi ja pussasi Nikoa otsalle. ''Osta mulleki tämmöne'', Juulia jatkoi ja sieppasi lakin pojan päästä. Hän laittoi sen omaan päähänsä ja näytti Nikolle kieltä. ''Senkin...'' Niko sanoi leikillään ja hyökkäsi Juulian kimppuun. Hän kutitti tyttöä niin, että tämä oli tukehtua nauruun. ''Hemmetti sun kanssas'', Niko sanoi leikillään tyrmätessään kultansa totaalisesti. He nauroivat ja Niko kävi pitkäkseen Juulian viereen. Hän otti kaukosäätimen sängyltä ja alkoi selata taulu-tv:n kanavia. Kolmoselta tuli Hannah Montana, mikä sai molemmat repeämään nauruun. ''Katos, täältähän tulee sun lempiohjelmas'', Niko kiusasi. ''No ei salee tuu, mut iha katottava toi on. Ettei vaa ois ittes lempiohjelma'', Juulia vastasi. He nauroivat taas. ''Mun lempiohjelma on pikeminki toi Juulia Montana'', Niko vastasi ja veti Juulian lähemmäs itseään. He suutelivat ja Niko kuiskasi: ''Oothan sä mun kaa aina?'' ''Oon, kuinka niin? Ainahan mä oon'' Juulia vastasi ja silitti Nikon pitkiä hiuksia, jotka roikkuvat osittain Juulian kasvoilla. ''Ja mä voin olla sun poromies vaikka 10 vuotta'', Niko vastasi ja halasi Juuliaa hellästi. ''Ja enemmänki'', Juulia vastasi ja lisäsi: ''Ostathan sä mulle huomenna tämmösen hatun?'' ''Vaikka kaks, mut nyt tää poromies haluis ison pusun'', Niko vastasi ja suuteli hattupäistä tyttöstäväänsä hellästi.


Seuraavana iltana Niko ja Juulia päättivät katsoa jonkin komediaelokuvan heidän parvihuoneensa televisiosta, mutta leffa ei päässyt ihan heti alkamaan, koska Niko halusi pussailla juuri silloin, kun Juulia oli laittamassa Napapiirin sankareita DVD-laitteeseen. Hän nappasi tytön syleilyynsä ja kietoi kätensä hellästi hänen ympärilleen. Juulia hymyili ja halasi Nikoa takaisin. ''Eikö se leffa vois oottaa? Nyt tais tulla pari muuttujaa kehiin'', Niko kysyi ja väänsi suupielensä alaspäin. ''Eiku katotaa tää nyt'', Juulia vastasi, mutta Niko jatkoi ruikuttamista: ''Ei, ei sinnepäinkään! Ollaa vähän aikaa näin ja katotaa sitte, miten ne hakee sen digiboxin. Juulia, oo kiltti...'' ''No höh, okei'', Juulia myöntyi ja pyysi Nikoa himmentämään huoneen valoja. Niko meni valokatkaisijalle ja pyöritti sitä hitaasti, jolloin huoneen valaistus himmeni hieman ja huone muuttui hämärän harmaaksi. Sitten hän käveli Juulian luo ja vei tämän sängylle. He kävivät makuulleen parisängylleen ja Niko kaivoi kännykän taskustaan. Hän selasi puhelimen musiikkilistaa ja laittoi soimaan Mc Manen ''Hiljaisen illan''. Sitten hän meni aivan Juulian lähelle ja painoi päänsä tytön päätä vasten, jolloin hän tunsi Juulian ihanan pehmeät hiukset. Siinä he makasivat lähekkäin ja Mc Mane räppäsi: ''Tule lähelleni, tartu viel tiukemmin kiinni, laita kätes kaulaani ja katsoa mua syvälle silmiin...'' Niko tuijotti kattoa ja kuunteli heidän ympärillään soivaa rauhallista musiikkia. He eivät puhuneet mitään, vaan olivat molemmat hiljaa, tuntui vain niin hyvältä olla toisen vierellä. Lähellä. ''Anna käsi'', Juulia kuiskasi ja Niko tarttui häntä kädestä. Juulian käsi oli niin lämmin, mikä tuntui hyvältä. Juulia tuijotti häntä silmiin ja Niko vastasi: ''Mä haluun suudella sua'', jolloin Juulia tuli lähemmäs ja suuteli poikaa huulille. He suutelivat toisiaan hellästi ja Juulia otti Nikoa kaulasta kiinni. Niko otti hänet kainaloonsa ja halasi häntä takaisin. He suutelivat ja halailivat pitkään, joten Napapiirin sankareiden digiboxinhakureissu sai nyt vähän venähtää.

Selite: 
Niko ja Juulia -sarjan 3. osa, ei ehkä niin hyvä kuin muut osat, mutta menköön. Lisää tulossa, kunhan ehdin kirjoittaa ja saan uusia ideoita. :)
Kategoria: 
 
 

Käyttäjän kaikki runot