Pieni konikapina nuorten puolesta...

Runoilija x-synyt

mies
Julkaistu:
10
Liittynyt: 1.3.2010

Asuinpaikka: -
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
-

" ...kävelin polulta harhaan, -vahingossa. totesin sen olevan ainoa tie perille."
 

...Vai
että sinäkin,

luulit tietäneesi...

Minulla oli sälekaihtimet kiinni.
Tuuletusräppänää ei koko huoneessa,
ei edes ilman vaihtoa

Ei minulla edes valoja.
Eikä muita läsnä.
Ei siihen aikaan.

Ei.

Sinäkö jostain tietoas sait.
Jotainko nähnyt olit,
kuullutko olit?

Ehei.

Mistä?
.........Milloin
.................... ja miten?

- Tietosi ongit?

Mitä sulla syöttinäsi, koukussako syötti.
Verkollako pyydystit?
Oliko täky, tärsky vai loukku...

Ehei, erehdyit.

Ei ollut kämpässäni liikettä, ei ääntä, ei valoa...

MISTÄ KIIKASTAA!!!?

Luulit tietäneesi,
kuvittelit nähneesi.
Mielikuvissa suurentelit,
juoruilla sitä kasvattelit.
Liikaa mietiskelit.
Ja liikaa ajattelit.
Kiviä potkiskelit,
ja tekstiä sanelit.

Kuvittelitko etten minä täs vaan tietäisi,
että "KAIKKI" nää sankarit maalla tietäisi,
toisten tarinat paremmin kuin... *YSKÄISI*

Itse omien asioiden herra.

En ole edes puhunut teille,
ei meillä oo tapana,
H. Moilasena menestyä.
...
...
NAAPURIN ILME
...
KUIN YHDISTÄISI
...
KARHUN SUUN
...
JA KETUN SILMÄT
...
Mitä kiukuttelee taas tuo täti moonika,
Onko joku muu, menestynyt kylähullun roolina.
Onko kissat ollu kartanolla kuseksimassa,
vai koirako sinne postiluukulle paskomassa?

Onko posteljooni herättäny liialla äänellä tällä erää,
vai jättäny postin liian hiljaa, huomaamatta, ettei herää
Vai oliko kahvissa liikaa sokeria, tai maitoa,
tai liian vähän makua, väriä, liekkö ees aitoa,
Ollut kahvi aamuinen tuo.
...
korvikettakin ennemmin juo.

-eikö niin?

MUMMUN VUODATUS,
SANKKA TUHAHDUS!
-------------------
NYT SE ALKAA TAAS!!!
-------------------

KERROSTALO-MUMMU:

" Sun autos pakokaasu karkaa sisälle kerroksiin.
Mopon bensat höyrystyy halliin ja asumuksiin.
Eikä muuten autosi parkkipaikka, se ei ole sitten siin,
äläkä koske mein pyöriin, suksiin, varasto-esineisiin.
Usko huviksesi meihin vanhuksiin, mein totuuksiin.
Ei teil nuoril oo asiaa meidän hissiin. TOTTA EIKÖ NIIN?
Ei ne oo tarkoitettu nuorille, tai nuorten harrastuksiin,
MUISTA ETTÄ: terveet jalat juoksee askelmii, portaisiin,
Eikö nii, olekkiin, uskoisiin, toivoisiin, että täällä toteltaisiin.
Ja sinunko asunnosta vettä laskettiin, pönttöä vedettiin
Suikussa tuntikausia suihkuteltiin, yöllä pyykkiä pyöriteltiin.
Sinunko kämpässä sauhuteltiin, tumppeja nakeltiin, myrkytettiin?
Sinunko kämpällä vierailtiin, valvottiin melkein kymmeniin...
Ja päivällä kupattiin niin, että luultiin, että sinne kuoltiin,
poliisille, ruumiinkantajallekkin jo ajateltii, tai no soittaa taidettiin,

ainiin...

Mä palaan vielä tähän, käyn postissa! "

MINÄ:

" WHAT DO YOU SAY, OLD MUMMY, WHAT, I DON´T UNDERSTAND,
YOU ARE GRAZY!!! "

KERROSTALOMUMMU:

"emmä tosta ameeriikasta niin ymmärrä."

Selite: 
oletus
Kategoria: 
 
 

Käyttäjän kaikki runot