pullon-henki liikenteessä

Runoilija x-synyt

mies
Julkaistu:
10
Liittynyt: 1.3.2010

Asuinpaikka: -
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
-

" ...kävelin polulta harhaan, -vahingossa. totesin sen olevan ainoa tie perille."
 

Mut siinä se vain on, tuo romu-rauta renkaaton.
Penkeissä on paha haju, homejuuston.
Ja auto lasiton, jossa kaikki rutus on,
makaa metsässä, suojassa pusikon.
Loppui marathon, EE KOO, lähel valion.
Kunkku, viina, antoi viimeisen tuomion.
Voitti viina ottelus, mut mies koki tappion.
Viinan henki elossa, miehen henki katkol on.

kun viina pään päihdyttää, jos ajo-halut yllättää
ja ystäväsi ajamisen estää:
Silloin yrittäsit ymmärtää, parastas ne yrittää,
ota silloin järkes käteen ja koita vain kestää:

Mitä helvettii luulet tekeväs,
mee jo selvittää sun päätäs,
käyttäsit jo sitä järkeäs. Täs
sul on paljon kiinni sun elämäs.
Ja jos sä lähet ajaa tuosa kännissäs,
on viimeset hetkesi sun kengissäs.

Eikä kysees oo pelkästään sun oma henki,
vaik sanotkin, oon mä ennenki.
Se riski on vain paljon suurempi.
Ja oot ite joka kerta tyhmempi,
jos et opi ennen kuin vahinko sattuu
ja korvaamatonta, jotain tapahtuu.

"Hei ei oo susta ajamaan.
En luota minä humalaan,
päihtyneenä luotto pois on ajajaan."

On viina huono isäntä, mut pirun hyvä renki./
Kaverinaan viinalla, on pieni pullon henki./
Viinan kiro, Kuningas ,valta, voima tietenki,/
joka ottaa susta vallan, eikä yhtään empi./

Mutta yö kun yllättää,
ja kaikki nukkuu nää,
valveilla, vain sankari, juo viinaa, pärinää.

Ja avaimet löytää hän.
Taskusta hänen ystävän.
Päättää nyt mä lähden ja auton käynnistän.

Viinaa, mies kun kurkkuun kaato./
Ei tiennyt, ett tuo mäsä auton raato,/
ei viinan-kiroissa kauan kestä./
Elämältä, hengen se voi pestä./

Hän kaasuu polki vain,/
päihtyneenä perjantain,/
huuruissa, jo pikku-lauantain./
Lauloi vain, / nauroi vain,/
kunnes kanssa saatanan oli
kasvokkain.
Kunnes oli kanssa paholaisen, vastakkain.

Mut siinä se vain on, tuo romu-rauta renkaaton.
penkeissä on paha haju, homejuuston.
Ja auto lasiton, jossa kaikki rutus on.
Makaa metsässä, suojassa pusikon.
Loppui marathon, EE KOO, lähel valion.
Kunkku, viina, antoi viimeisen tuomion.
Voitti viina ottelus, mut mies koki tappion.
Viinan henki elossa, miehen henki katkol on.

Selite: 
Kampanja runo. Tämä on raittius-kasvatus puheenvuoro liikenteeseen. Olen myös säveltänyt musiikin kyseiselle laululle...
Kategoria: 
 

Kommentit

Hyväl asial oon ja hyväl tekstil

 

Käyttäjän kaikki runot