Ihmisen pojat - 1. Joulurauhaa

Runoilija ratkirani

nainen
Julkaistu:
10
Liittynyt: 6.11.2006

Asuinpaikka: -
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
-

Länsirannalta ei mitään uutta.
 

Tyhjät vyöt
ja hylsyt

vääntyneet teräshahmot
yössä mustat

ja ihmiset kuin aaveet

Huurteinen hengitys iholla, valveuni
nuoren miehen hikiset kasvot kuutamossa
"Hän on – tarkoitan – "

Tiedän kyllä. Werner rukka. Tiedän kyllä.

Friedrichstrassella ihmiset nauroivat
Reinin aalloilla kaikui laulu

Kun saavuin
(rautatien kalke soi yhä korvissani)
tyhjyys sisälläni kuin Siperian talvi
miehet lauloivat humaltuakseen

Die Fahne hoch die Reihen fest geschlossen

ja Brandenburgin portti
seppelöity valkein ruusuin

Sama unohduksen halu yhä, sama kiihkoton kiihko
mutta enää me emme laula

humaltuaksemme

tulimereen

Elämää? Ei täällä
ei ole elämää täällä
ei tässä erämaassa
ei tässä.

Selite: 
Ihmisen pojat -runosarjani ensimmäinen varsinainen runo.
Kategoria: 
 

Kommentit

Vhän lisää tekstiä ja sinulla on laulu kasassa. Lisää kauniita sanoja joista hyvä runoelma. Pidän sanoistasi

Hmm, mielenkiintoinen, erikoisesti kerrottu. Omalaatuinen runo.

 

Käyttäjän kaikki runot