Ihmisen pojat - 2. Sanoja

Runoilija ratkirani

nainen
Julkaistu:
10
Liittynyt: 6.11.2006

Asuinpaikka: -
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
-

Länsirannalta ei mitään uutta.
 

Alussa oli Sana
Sana oli Jumalan luona
ja Sana oli Jumala

mutta eivät ole jumalia nämä nykypäivien sanat

Ja vain kotka voi katsoa aurinkoon
sokaistumatta,
mutta kuka meistä on kotka?

Silti he heristävät sanojensa hilpareita
kuin entisaikojen jumalat,
retoriikan tiilistä rakentavat muurejaan
joille vuodattaa väärinajattelijoiden veri

sillä vain sanoja on heille annettu

Tyhjiä sanoja,
jotta he puhuisivat

asiat selviksi
            (kuten he itse sanovat)
tai selvyydet solmuiksi
            (kuten muut sanovat)
joskin selkeiltä
näyttäviksi.

Sanoja, sanoja, sanoja
(näin lausui Hamlet
ja hän oli minua parempi puhetaidossa)
tyhjiä sanoja
kuinka nähdä niiden taakse

Mutta minä en ole kotka, vaikka tahtoisin

asettua kuilujen ylle
lentää

ja nähdä

Selite: 
Runosarja jatkuu.
Kategoria: 
 

Kommentit

Sanoja sanoja sanoja, oi niitä kauniita sanoja. Niitä löytyy ainakin tästä runosta.

Tämä mielestäni parempi kuin eka, jää paremmin mieleeni. Selkeämpi, mahtava. Ihastuttava alku.

 

Käyttäjän kaikki runot