Painajainen*)

Runoilija AAsi

mies
Julkaistu:
10
Liittynyt: 11.3.2010
Viimeksi paikalla: 21.4.2017 16:57

Asuinpaikka: -
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
17.7.1945

Olen etsijä. Etsin elämän tarkoitusta, totuutta, viisautta.

Ahdistuksesta nousee uusi oivallus.
Unet kertovat totuuden näkijästään.

 
 

Se ajatus tuli yön pimeimpänä hetkenä, hetkenä
jolloin painajaiset tunkevat sisään joka puolelta
löytäen aina sen heikon kohdan, joka meillä kaikilla
on. Tiesin keksineeni, miten tämä kaikki tulee
loppumaan.

Kun sen tietää…
kaikki tapahtuu kuin hidastetussa filmissä. Kolari-auton kuljettaja ja matkustajat tietävät, mitä pian tulee tapahtumaan voimatta sitä estää. Kiduttavan hitaasti auto lähestyy kallioseinää murskautuakseen lopulta sitä vasten.

Jos voisi valita, olisiko armollisempaa, että loppu tulisi täysin odottamatta? Että kuolemaan tuomitun silmät sidottaisiin, jottei hän näkisi, kun pyövelin miekka heilahtaa ilmassa? Että kolariauton kuljettaja ja matkustajat jatkaisivat turvallisin mielin matkaansa aavistamatta mitään edessä odottavasta katastrofista?

Kestäisimmekö totuuden siitä, mitä on odotettavissa? Että näkisimme jo kaukaa ammottavan kuilun, jota kohti kuitenkin kulkisimme kuin hidastetussa filmissä, vain sillä erotuksella että todellisuudessa ei ole peruutusvaihdetta eikä sanaa ’jos’ tunneta?

*)Maailmanlopun ennustukset 21.12.2012

Selite: 
Ei vaara vieläkään ole ohi, vaikka elämme 12.12.12 jälkeistä aikaa. Tämä elämäntapa: valitsemma mukavuudenhalussamme sokeuden, sen sijaan että näkisimme, mihin olemme menossa ja kauhistuisimme...
oletus
Kategoria: 
 
 

Käyttäjän kaikki runot