Kalajuttuja

Runoilija Kissanminttu

nainen
Julkaistu:
10
Liittynyt: 23.3.2005

Asuinpaikka: -
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
-

Sanoilla täytetyt lauseet ja lauseilla täytetyt runot auttavat minua muistamaan, mitä joskus ajattelin - tai jätin ajattelematta.


Kiitän ja kumarran rakentavasta palautteestanne.
 

Kuravettä
kahviksi kutsut.
Se on kuin
laihaa teetä joisi.

Sitäkin laihempi
on anorektinen lohtu,
joka oksentaa
sylini
mieleni täyteen
jeesustelijoiden tekopyhyyttä
ja ymmärtäväisiä otsaryppyjä.

Vielä minä heistä
ja veroista
eroon pääsen!

Uskomatonta,

kuinka he valehtelevat
ja kuinka itse valehtelen
valheen toisensa perään

ja kuinka vain toivo jää ikuisiksi ajoiksi

jalkoihimme.

Selite: 
Te tuskin ymmärrätte...
Kategoria: 
 

Kommentit

Mutta tunne tästä välittyy. Tuo loppu on aika karu keikaus, joka toimii tässä.
Ensimmäinen säkeistö on konkreettinen, se on vähän niin kuin kivi leivässä Kullervon tarinassa. Anorektinen viittaa myös ravintoon ja syömiseen, samoin negatiivinen syöminen eli oksentaminen, joka tosin täyttää, ei tyhjennä. Kursiivi säkeistö on ulkopuolista puhetta, sen yhteys runon muihin osiin on ongelmallinen. Sen voisi ymmärtää sivusta kuulluksi, ja jokainen on sellaisia parkaisuja varmaan kuullut ja voi löytää kiinnekohtia omaan kokemusmaailmaansa. Kaikesta irrallisuudestaan (näennäisestä) huolimatta, tuo kursiivi säkeistö on ehkä koko runon avain ja ydin.

Täystä ymmärrystä saa hakea kaukaa.
Osia, pieniä hetkiä, sanoja, saattaa ehkä jopa ymmärtääkin, muttei tietenkään täysin samoin kuin toinen.

Mutta runostasi. Ajatusta tässä on. Tämä on myöskin aika konstikas. Omalaatuinen, hiukan viiltävänhaikeaa tunnelmaakin. Otsikko ei mielestäni liity tekstiin mitenkään, mutta se on ikään kuin täydellinen, se vain sopii.

Ja tuosta joka -sanan käytöstä. Aika ovelaa. Alkaa tässä ihan huvittamaan, kun mietin. Anorektinen lohtu eli kirjaimellisesti asia, johon pitäisi käyttää sanaa 'mikä'. Nyt tässä tapahtuu todella hauska personifikaatio (elollistaminen). Ehkä itse et pidä sitä hauskana, mutta minä pidän. Vielä kerran; hyvä runo!

No, en tiedä ymmärsinkö tätä kuten olet sen tarkoittanut, mutta pidin joka tapauksessa. Hieno runo! Vaikka itse kuulunkin "jeesustelijoihin" :)

 

Käyttäjän kaikki runot