Lainaa vain

Runoilija Meriaurinko

Läpikahlattu ohjevihko
ulkoa opeteltu
sellainen oli vanha tieni

puhkikulutetut vuodet vankilani seinillä
missä hämähäkit ovat kuolleet nurkassa tylsyyteen

Kunnes
      yhtäkkiä 
joku riuhtaisi oven auki
sanoi
-Sinun kakkusi on istuttu nyt

otin avosyleilyyn kaiken uuden
kaiken kauniin
niin pirskahtelevan

vihdoin vaihtuivat
raskaat jalkakahleet
tanssikenkiin

tuskan hikikarpaloilla
opettelin kaiken alusta
tein pesäni tänne kuulumattomana

ja nyt kun vihdoin 
olen oppinut askeleet
sinä sanot minulle

On 
  aika 
    palata
       kotiin
oletus
Kategoria: 
 

Kommentit

Runosi avaa ovet ja ikkunat auki uuteen. Valoa  kohti.
Miltei pysäyttävää, toivottavasti kotona on kaikki hyvin, pitkään <3 
Upea, ajatuksia herättävä runo! Päällimmäisenä tästä huokuu se ilo kun raskaat kahleet ovat vaihtuneet tanssikenkiin. Jos elämä on ulkoa ohjattua ja sisäinen motivaatio puuttuu, voi kaikki alkaa tuntua vankilalta. Kun jostain löytyy se sopiva rytmi ja arjessa on tilaa myös uudelle, voi kaikki alkaa tuntua myös keveämmältä. Kiitos hienosta runosta. 
 

Käyttäjän kaikki runot