Outo kaupunki

Runoilija Onerva L.

nainen
Julkaistu:
67
Liittynyt: 5.8.2021
Viimeksi paikalla: 2.1.2024 13:33

Asuinpaikka: Oulu
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
-

Ihminen ei valaistu valon hahmoja kuvitellen, 
vaan tekemällä pimeydestä tietoisen asian.


C.G.Jung


 

Tiedäthän sen tunteen, kun ”joku muu, jokin voima sisälläsi kirjoittaa”?

 
Kauniit kaupungit minua viehättävät.
Monet niistä, joissa olen käynyt.
Niihin haluaisin.
Niiden kirkkaat katuvalot ja
auringon lämmön haluan tuntea.

Nyt silta johdotti minut paikkaan,
jossa en ollut koskaan käynyt.
Mutta jossa minun oli käytävä.
 
Minut revittiin paikkaan,
johon en ollut koskaan halunnut,
enkä nytkään.
  
Se silta ei jättänyt minua rauhaan.
Sen yli oli kuljettava.
Harmaa kaupunki.
Jotain ihan uutta.
Etkö tiennyt sellaista olevankaan?
Etkö tiennyt, sinä sokea?
Sehän sinussa aina on ollut!
 
Harmaat kadut, harmaat talot, harmaat valot.
Ihmiset niin riutuneet, kuolleet rotat, ruokien jätteet.
 
Et loistoa siellä näe, et palatsien valoja siellä kohtaa.
Ei kultaisia kupoleita nurkan takaa pilkota.
 
Vain kylmyyttä,
märkiä mukulakivikatuja.  

Miksi Varjoni varjoon jättänyt?

 
oletus
Kategoria: 
 
 

Käyttäjän kaikki runot