Äidin siivouspäivä

Runoilija intellektuelli

nainen
Julkaistu:
9
Liittynyt: 14.4.2021
Viimeksi paikalla: 19.4.2024 12:56

Asuinpaikka: Lapua
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
-

 
Ei ihan äkkiä olisi uskonut että menetetystä lapsuudenkodista jäisi päällimmäisenä mieleen
kynttilöiden tuoksu joulun alla
Mutta puolustuksekseni voin sanoa että liittyi siihen muutakin

Näet äiti oli usein hyvällä tuulella kun oli imuroinut kaikki lattiat ja listanpäälliset
ja laittanut sipsejä kynttilöiden viereen pöydälle jonka
oli hetkeä aiemmin uittanut yleispesuaineessa
Se aine oli ajaxia eikä mitään rainbown huitulia

Ja siellä asuessaan ei sitäkään koskaan rekisteröinyt 
miksikään
Että olohuoneen seinällä oli pieniä tauluja
joissa oli kuvia kuolleista ihmisistä
Tosin oli ne niissä kuvissa vielä elossa

Keittiössä oli muuten aina kaikki samalla tavalla
mutta verhokapan ja kaitaliinan värit vaihtui siivouspäivänä
Silloin joulun alla punainen väri viesti rauhallisesta ja perinteisestä joulusta
Meillä äiti laittoi usein valkoista
oletus
Kategoria: 
 

Kommentit

Pidän tästä.
Hajumuistin kautta koettu on muistoista pysyvin. Elämä on hetkistä ja kohtaamisista tehty. Tekstistäsi välittyy jotenkin hämmennys hetkestä, joka on pysäyttänyt, ja se pysäyttää minut. Kiitos!
 

Käyttäjän kaikki runot