Pahuus

Runoilija taivaanlapsi

nainen
Julkaistu:
10
Liittynyt: 16.1.2006

Asuinpaikka: -
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
-

eläkeläinen, runoillut muutaman vuoden paljon kaikenlaisia runoja. mottona: anna kaikkien kukkien kukkia. Paljon kiitoksia kaikille runoystävilleni ihanista onnitteluistanne!
 

Lumipyry piiskaa
kasvojani

sieluni silmät
sokeaksi saa

pahuus koettelee
arvojani

valoa kohden
pitää ponnistaa

Selite: 
Kategoria: 
 

Kommentit

Täällä onkin nyt valtaisa lumimyräkkä.

Kun säilyttää valon jo sielussaan, on sitä kohti helppoa suunnistaa!Pidän tästä!

Tämä runosi on hyvä - tykkään.

Tämä on hieno ja kauniskin. Pakko pitää.

Pahuuden kohdattuaan todella tietää, mistä pitää päästä eroon. Ponnistellaan!

niin hyvä vertailu että pois tiehensä

Runossa on paljon tunnetta.

Kevääntuloa odotellessa, ihana runo!

Kävin lenkillä - elin kirjaimellisesti runosi jokaisen sanan. Panee miettimään.

valoonpa valoon
tykkäsin

Elämän makua, vahva tunnetta

Onneksi lumipyryä vastaan taistelu on puhdasta liikuntaa :) Tuo muu mietityttää...

hyvä runo ja elämä nyt vain monesti on tuollaista yrittämistä

Tässä runossa on taistelija-asennetta! Pahuudellehan ei antauduta! Taitavasti käytetyt riimit tukevat runon sanomaa.

Hyvä runo jokaiselle, joka miettii ratkaisevan askeleen ottamista.

Sinänsä suloinen valoon pyrkivä teksti, mutta herätti pohtimaan. Mitä kaikkea on pahuus? Suhteellista, vai onko absoluuttista pahuutta olemassa? Olemme tottuneet ajattelemaan pahuutena kaikkea sitä, minkä moraalinen käsite mieltää vääräksi. Kuitenkin ihmisellä on kyky kokea pahuudesta mielihyvää, kun se palvelee omia etuja. Elämme ajassa jossa itsekkyys nostaa päänsä ja itseluottamusta korostetaan usein nöyryyden kustannuksella. Tuon ajattelun mukaan 'turhat estot ovat pahasta' ja 'oma' on oikeus ottaa myös arveluttavin keinoin.
Yhdyn kirjoittajan sanoihin 'valoa kohden pitää ponnistaa', ja sen mukana säilyttää moraalinen arvomaailma miten parhaiten voimme sen itsekukin tehdä.

Hieno, voimakas runo, joka kulkee valoa kohti.

 

Käyttäjän kaikki runot