miesten juttuja

Runoilija Birgit

nainen
Julkaistu:
10
Liittynyt: 15.7.2007
Viimeksi paikalla: 4.9.2016 18:42

Asuinpaikka: -
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
-

Elämäni kuin soljuva blues

sointuni rytminen meno
kyynelillä väritetty
viritetty
väreillä sisäisen tuskan
sävelin
ja sanoin sydämestäni kimpoavin
tästä hetkestä elävin
 

Maltaan tuoksuisten huoneiden
loossien sumukatseiset konjakkikuninkaat
omasta mielestään ansaituilla
karkureissuillaan
pohtivat navigoimattomia äkkikaarteita
ryvettyneillä harhapoluillaan

piikkisten kaktusmaljojen tahroja
pyyhkien pöydältään

Joku urhoista herkistyy palleansa syvyydestä huokailemaan:

Akka vaatii, nalkuttaa, moitteitaan vain jakaa
Ei oivalla miehensä yleviä aatteita
ei tärkeyttä
miesten kalpea otsaisten

ajatuksien jalostamisen
näissä viljan ja maltaan uljaan aromin
pyhäköissä
temppeleissä tuoppien ja kristallisten sielumaljojen

¤ja sille otetaan ¤

mies ryhdikäs
takki auki
rautainen rottinkikaari rintamuksellaan
tummasti yskähtää
mielessä oivallus,tämä on tärkeää:

Minulla ei ole akkaa
olen mies akaton

En etsinyt ole itselleni alkujaankaan akkaa,
se täysin on omaa valintaa


Vielä jälkeen kahden vuosikymmenen

rinnallani vaeltaa

ihana nainen

Julmaa on, jos hölmöyksissään
lasikenkää tyttöselle sovitellessaan
ilkeän noidan matkaansa tempaa
joukosta liehuvaisten prinsessojen

sorjien neiti kesäheinien

Esityksen alussa tämän satunäytelmän

takana aitoa totuutta petollisemman
peitenaamion
moni katala kaunotar,
niin vakavana todetaan

¤ja sille otetaan ¤

ainoako viisas tietäjä tämä korskea mies?

Tarkoituksensa kenties on vain hienoista kadehäivää
tässä seurueessa elämänsä karttureiden
huurtuneissa aatoksissa aiheuttaa

Vaikenee tuo mies
vähemmän vaatimaton

myrskypäivien taifuuneista, tornaadoista
eipä kerro tummista happosadepilvistä yllä yhteisen matkatien
ei himmeistä varjojen piirroista pintaan
hienoisista sirpaleista vuosissa aikojen aurinkokellojen

jolloin vaimonsa,kai keskimääräistä ihanampi
muita kottaraisia lähes muistuttaa
(näin silloin tiukasti tokaistaan)
suuremmoisin taikuus on
ettei tarvitse jokaisessa päivässä päivien jälkeenkin
jatkuvasti muistuttaa
pirullista pyryharakkaa

repussa annos oikeaa asennetta
sehän huumoriin voisi laveasti haiskahtaa
heikkokuuloisuutta, huonomuistisuutta, ajoittaista mykkyyttäkin kenties...

vai onko juttu sittenkin
suurisuista tarinaa

jalon ritarin

Selite: 
Kategoria: 
 

Kommentit

Taitaa kuitenkin ero olla miehissä ja miesten kuvatuksissa.

Sanoisin kuin kärpäsenä katossa olet nuo jutut kuunnellut
ja tarkasti oletkin havainnoinut!
Elämän makuinen kertomusruno!

Taitaa kuitenkin ero olla miehissä ja miesten kuvatuksissa.

Sanoisin kuin kärpäsenä katossa olet nuo jutut kuunnellut
ja tarkasti oletkin havainnoinut!
Elämän makuinen kertomusruno!

 

Käyttäjän kaikki runot