TALVINEN AAMUNKOITTO

Runoilija 574d28102d53dc68ec9b670d8cd2cd69

mies
Julkaistu:
10
Liittynyt: 12.1.2011
Viimeksi paikalla: 28.1.2018 5:07

Asuinpaikka: -
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
-
Facebook:

Kirjoittava eläkeläispappa, olin työelämässä lääkäri, jo 78 ! Jouduin leskeksi huhtikuussa 2017, rakkaani kaksitoistavuotiset kärsimykset päättyivät. Mielelläni hakeudun luontoon, metsään tai merenrannalle. Olen nykyisin yksikseni koirani kanssa elelevä, elämän "iltapuolen" ihminen. Päivääni antavat sisältöä kotityöt, kokkaaminen, tietokone ja seurustelu Eetu koiran kanssa. Ilman saunomista olisin varmaan jo kuoleman oma. Kotini olohuoneen lisäksi koen Saunaseuran toiseksi olohuoneeksi ja kodikseni, jossa tapaan vielä elossa olevia ikätovereitani. Kirjoittamisesta tuli minulle pelastusrengas myrskyssä, jonka rakkaan puolisoni vakava sairastuminen aiheutti. Sain vähitellen uuden alun ja luoja on suonut lisäaikaakin. Rohkaisen itseäni hyviksi kokemieni sutkausten avulla: "Oma apu, paras apu!" " Rohkeus kasvaa uskaltaessa!"  Kiitän kaikesta saamastani ystävällisestä palautteesta, jota olen saanut ja mahdollisesti vielä saan. Ruotsiksi kirjoitan myös nimimerkillä "Heikki Hellman". Sanomalehdissä käytän nimimerkkiä "Steppaava nakki" ensimmäisten mäyräkoirieni muistoksi puolustaen niiden oikeuksia ahdasmielisyyttä vastaan!
 
Pakkasukko henkäili yli yön
jäätyi metsälampi, peilinkirkas ,
jään alla silmäpari, siellä matikka!

Aamu koittaa sinitaivaalle,
valo suihkaa taivaanrannasta,
aamunkoitto sokaisee silmät!

Jääkukkasen kuviot,
ikkunaruudun kehykset,
heräävän aamun hopeahiutaleet.

Mustarastas värjöttelee
omenapuunoksalla, liikkumatta,
siipisulat suittuina.

Koivu valkeassa lumikuurassa
kuin turkissa,
harakka frakissa, meditoi puunlatvassa.

Tunnelma on odottava,
kestettävä vielä vilua, nälkää
talveakin elettävää!
 
oletus
Kategoria: 
 

Kommentit

Niin kaunista ja vähän haikeaakin. Kiitos.
Hei ja kiitos sinulle Kultasiipi ystävällisestä arviostasi. Kevät on jo ovella päätellen aamujen aikaisuudesta. Hyviä kevätaikoja sinulle!
Heikki
Odottavan aika voi joskus olla aivan liian pitkä. 

Hei Star ja kiitos ajatuksestasi, joka on tuttu minullekin. Mutta kevät on nyt ovella- ei enää odotusta. Paljon keväänmerkkejä luonnossa. Ei tarvitse enää odottaa! Hyviä kevätilmoja sinulle!

Heikki

Todella tarkkoja talvisia havaintoja.

Vuosia sitteen matikoita jäälle nostelin. Nyt en enää minä rollaattorin työntelijä jäälle mennä voi.
Siunauksellista syntymäpäivää.

Tulin iloiseksi ja kiitän huomaavaisuudesta syntymäpäiväni. KIKKEA HYVÄÄ EPELILLE JATKOSSA. ILOISIA, AURINKOISIA KEVÄTPÄIVIÄ!

HEIKKI

Luot kauniisti silmiini tuon talvisen hetken tunnelman. Varovasti heräävät lupaukset kauniista päivästä.
 

Käyttäjän kaikki runot