Joulukuu

Runoilija Pierikki

nainen
Julkaistu:
10
Liittynyt: 25.9.2005
Viimeksi paikalla: 9.1.2016 17:57

Asuinpaikka: -
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
20.11.1931

 
Ensilumi tuli ja suli. Syksyn harmaus maan yllä. On adventin aika. Hoosianna kaikuu ja joulun odotus sydämissä. 
Joulun avaukset käyty, kinkut arvottu ja pukkikin
nähty.
On aika pysähtyä ja kulkea ajatusten myötä 
menneeseen. 
Miksi kaikki käy ja elää joulua liian aikaisin?
Kaikki kaunis ja herkkä, aivan kuin häipyy
jonnekin.
Vahva tunne joulun sanomasta jääköön kuitenkin
sydämiimme ja kaikukoon laulut herkän kauniisti
lähellä jouluyötä, että muistaisimme seimen lapsen.
 
Elämän ilta käy hiljaiseksi, kiireet ovat takanpäin
ja yksinäisyys hiipii, mutta ne vanhan ajan joulut,
kun lapset olivat pieniä ja perhe koossa, riihitontut.
Navetta tonttuineen kurkkivat sieltä, täältä ja lasten
kirkkaat silmät katselivat lumesta pukin jälkiä ja tähti
kirkkaalta taivaalta näimme porojen lentävän, mistä
mummot, papat ja pikku-veli katsoivat meitä.
Nyt aika on uusi. Joulun sanoma ja tähdet elävät.
Jääköön sydämiimme JOULUNRAUHA.
oletus
Kategoria: 
 

Kommentit

Kaunis jouluruno.
 

Käyttäjän kaikki runot