Kuolema ruiskussa

Runoilija izmgzozzz

mies
Julkaistu:
10
Liittynyt: 11.4.2022
Viimeksi paikalla: 14.9.2023 14:41

Asuinpaikka: Ryttylä
Syntymäpäivä:
13.12.1982

Runoja alkoholista, huumeista ja lääkkeistä. Ja vähän uskonnoista.

Jos oma tai läheisesi päihteiden käyttö huolestuttaa sinua, ensitilassa pyri olemaan mahdollisimman selvinpäin ja hae faktatietoa päihdelinkki.fi osoitteesta. Alkoholisteille suosittelen myös kantamo.fi ja avominne.fi sivustoja. AA-liike ja 12 askelta on auttanut miljoonia alkoholisteja ympäri maailman pysymään raittiina, katso AA.fi. AL-anon.fi tarjoaa tukea alkoholistien läheisille. Narcotis Anonymous löytyy osoitteesta nasuomi.org.

Raitis elämä on aina mahdollinen!

Runojen kirjoittaja on toipuva ja raitis alkoholisti. Kaikki runojen kertojat ovat fiktiivisiä hahmoja. Toki on aineksia kuitenkin haettu ihan tosielämästä.

Kaikki tekstini on julkaistu CC-BY 4.0 lisenssillä, eli niitä saa vapaasti jakaa, myydä ja muokata, kunhan mainitsee lähteen - izmgzozzz tai Lauri Rantala.

 
Mä oon täs miettiny et mitä vittuu jengi kelas
Kun niitten paras frendi eilen delas
Eikö teitä vittu pysäytä ees kuolema
Vaik ois sama asia teil huolena

Sit ku jengi alkaa ostaa ainet velaks
Ni tyypit sanoo vittu jätkä relax
Ja kun aletaan vähän katkoa sormia
Se on teiän mielest ihan normia

Kaikki paska joka sun elämäs on pieles
Silti mitään muuta ei oo sulla mieles
Ku moneenko tööttiin sun massit riittää
Pistät sitä suoneen ja viikatemies niittää

Sit ku sä asut siellä paskaisessa loukussa
Ja tajuut ja tiedät et todel oot koukussa
Reflat on silloin pahin mitä tiedät
Kaiken sen muun sä kyllä siedät

Älkää nyt ottako oppii näist mun runoista
Mä vaan kerron näist vitun asioista
Nää tuli mulle vastaan pimees netis
En mä ees tiedä mikä vittu on metis

Mut monen frendin on nähny siirtyneen kamaan
Suloiseen kuolemaan persoonalliseen pahaan
Spugiin jos jäät ni sekin on vain loma
Sama meno jatkuu tuska ikioma
cc-kaupallinen
Kategoria: 
 

Kommentit

Pysäyttävää ja opettavaista, tuo ongelma on aina olemassa.
Tähän voin sanoo että on niin totta / Moni mun frendi on kuollu ku rotta / Jos massii ei löydy tulee turpaan jotta / Ja polvet ainakin mäsäks armotta // Yks tuli yöllä himaani käymään / Kertoi että haluu muutosta elämään / Nyt tää vitun paska vihdoin loppuu / Mutta relaa hei: ei semmonen hoppu // Ensin pitää pari velkaa periä / Sitten voi rauhassa perheeseen keskitttyä / Mutka mukaan ja masseja hakemaan / Seuraavaks olinkin hautajaisissaan // Itellä ei kuviosta kokemusta ku nuorena / Mutta muistan vielä miltä tuntui kamoissa / Kun ensin oot kingi ja sitten refloissa / Skitsoissa puristin puukonkahvaa taskussa // Yöllä kun unta ei saanu pollaan / Ajattelin nyt pohjalla ollaan / Aamulla täytyi taas lekuriin juosta / Että sai apua mestasta tuosta // Mun lääkäri oli itsekin nisti tai ainakin alkoholisti / Ihmeen kauan sitä menoa kesti / Saatuaan lopulta kenkää duunista / Se delas sammuttuaan saunassa // Muutama frendi on raitistunu / Liian moni silti taas retkahtanu / Mulla touhu loppu ku tulin uskoon / Aloin taivaallisia aineita kiskoon // Raittius ei oo mulla mikään pääasia / Se on tullu niinku kaupan päälle ja siinä sivussa / Kun tosissaan Jesselle antautuu / Varmaa on että kamoista vapautuu // Frendit sano hyvä juttu sulle / Jatka samaa linjaa niin et kaadu kadulle / Mutta jos nyt sattuis kiinnostamaan / Sulle mä tarjoan tötsyt koska vaan // Sen jälkeen frendejä autoin monta vuotta / Liian moni delas syyttä suotta / Joku tuli uskoon ja vapautui / Yks NA:n kautta päihteistä irtautui // Riippuvuuksii on niin monenlaisia / Päihteet ei oo kato ainoa paska / Monella on nettipornoo ja peliriippuvuuksia / Sama kuvio: ensin kicksit ja sitten pohjalla // Uskonnosta voi myös tulla kahle / Jos ei ihminen sisintään kuuntele / Yläkerta kun tahtoisi totuuden näyttää / Entinen nisti sitäkin väärinkäyttää // Tää on mun henilökohtanen stoori tai mikä lie / Jokaisella kuitenkin oma tie / Elämä ei oo pelkkää paskaa / Se vois nyt lähteä parempaankin suuntaan // Pelimerkit on ne mitkä saa: koti, koulu, frendit ja sitä rataa / Kannattaa funtsia miten tänään pelaa / En siis tahdo saarnata enkä tuputtaa / Mutta elämäs on lahja ja kerran delaat. (Inspiraatiosta kiitos, tais lähtee lapasesta, mutta riimittely hauskaa ja sanani totta)

Wau, kiitos tästä! Onhan tässä riimittelyssä se vaara, että tulee kierrätettyjä samoja riimejä, näin kävi mullekin tässä kun maanisesti näitä kirjoitin. Sika - vika ja nisti - pisti toistuu mulla pari kertaa tuotannossa, oon yrittänyt päivittää niitä, mutta ei vaan onnistu millään. Aikanaan.

Sitten on popmaailmasta tutu riimit, Jumala - humala - sitä haluaisin käyttää, mutta ei voi. Tai rappiolla - nolla.

Aina kiva kun joka muukin vähän riimittelee!

Jep jep. Omassa "tuotannossa" vältän riimittelyä ihan tietoisesti, koska mun aivot on sellaiset, että asiat jää helposti ns. päälle. Olen joitain sanoituksia tehnyt tuttujen bändeille, mutta silloin kun niitä väsää, seuraavat kaksi päivää on mahdoton kuunnella mitään musiikkia, kun alkaa musiikin sijaan automaattisesti kuuntelemaan riimitystä ja rakennetta, arvailee seuraavat riimit, jakaa kappaletta a- ja b-osiin jne. Sen verran vielä, että tuo mun riimittely on siis totta. Asustelin vessattomassa purkukuntoisessa spurgutalossa ja nukkua ei uskaltanu jos ei ollut puolikas pullo gambinaa käden ulottuvilla, välillä frendin luona jonka luukku oli huumekämppä, kämpän edessä siviilikyttien päivystys joskus yötä päivää. Alkoholista sekakäyttöön ja sitten vähän huumeisiinkin. Ei riitä kahden käden sormet laskemaan kuinka moni hyvä ystäväni meni niinä vuosina ja on menny myöhemmin. Itse olin "parhaimmillaan" kolme vuorokautta tajuttomana ja heräsin sairaalasta, jonne kaverit toimitti kun ei ollu kahteen päivään saanu mua hereille. Raitistuin 21-vuotiaana syksyllä 89. Mutta kyllä tässä matkan varrella huomaa että ihminen on melkoinen ketku, ainakin jos peiliin katsoo, siellä se on se pääjehu jonka konnankoukkuja on syytä varoa, kun se on niin helposti kyttäämässä toisten virheitä, mutta itsestä ja omasta kasvusta ja rehellisyydestä kun viitsii pitää huolta, löytyy yllättävästi voimia olla toistenkin tukena. Pidetään lippu korkeella ja tsemppiä!

OK kiitos tästä, mulla tosiaan itellä "vaan" viinaa ja vähän sekakäyttöö, mutta työssä ja ystävien parissa nähnyt sitä kamaa, juoppohullut jutut vielä tuoreessa muistissa niin täytyy ne asiat käsitellä ja purkaa.

Jatketaan riimittelyä, mä en voi lopettaa ennen kuin oon varmaan psykoosissa taas, sen verran pukkaa nyt riimiä mun päähän jostain ulkoavaruudesta.

Löydät kyllä juuri oikeat sanat kuvatessa huumehelvettiä. Kiitos runoista koskettavia.
tärkeä runo

täyttä asiaa

vaikeaa surullista mutta liian monelle totta
 

Käyttäjän kaikki runot