Haaveet

Runoilija echoes

mies
Julkaistu:
10
Liittynyt: 16.8.2003

Asuinpaikka: -
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
-

 

Miksen tee sitä mitä
tekemättömänä jäisin kaipaamaan?

Matkustaisi kauneimmille rannoille,
kiipeäisi korkeimmille vuorille,
vierailisi kulttuurin sydämessä
koskettavimmissa konserteissa
tai maalausten äärellä kultaisissa saleissa?
Miksen lukisi arvostetuimpia romaaneja,
opettelisi filosofien aatteita,
matemaatikkojen saloja
tai luonnon suurimpia ihmeitä?

Voisin opetella soittamaan pianoa,
maalaamaan kuin renesanssin mestarit,
haastamaan kehoni ja mieleni,
tullen paremmaksi elämän
kaikilla osa-alueilla,
mutta minä vain haaveilen,
koska pelkään.

Jos tekisin tuon kaiken,
tavoittaisin inhimillisen tiedon ja taidon rajat
mistä voisin enää haaveilla?

Olethan siis varovainen
kun näytät minulle elämän ihmeitä,
etteivät ne veisi minulta merkitystä
jonka olen haaveisiini kätkenyt.

Selite: 
oletus
Kategoria: 
 
 

Käyttäjän kaikki runot