Ontto satu

Runoilija Anna1975

nainen
Julkaistu:
10
Liittynyt: 20.7.2005

Asuinpaikka: -
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
-

Enkelimäinen pöly

on tuulen käsissä,

yksinäisyyden puhe.

 

Sinä iltana
linnut laskeutuivat pihan puihin
lehdet tanssivat auringon käsistä
maan jalkoihin

niin tukevasti seisovat nyt
että juurtuvat kantapäistään
----------------------------------

Ja sinun sydämesi murtuu
omasta painostaan
valo varjoksi taittuu
ilta yöksi
ihmisen uneksi
tuulen ulvoessa vapauttaan
--------------------------------

On pääsi raskas
ajatuksista turta
puutunut käsi poskella
on valittava mille kyljelle kääntyy
------------------------------------

Missä olisin nyt
jos olisin valinnut poluista toisen
kääntynyt eri suuntaan
ja ottanut opikseni
------------------------------------------

Kun ei ole enää sanottavaa
mykistyy, menettää äänensä
kunnes tuuli soi hopeista säveltä
ja hiusten hopea viisaudeksi taittuu
------------------------------------

Kaikki olennainen tiivistyy
kellon raksutukseen pimeässä
lipaston päällä
on järki ja jämerä ote elämästä

Sadussa ei mitattaisi tunteja
sängyn laidalla on maailman raja
jos astun alas, unohdan
jos nukahdan, katoan
kumman tien otan
-------------------

Melko varmasti kaipaus soi kultaa
romantikon korvissa
saha naukuu kuin kissa keväällä
ja toisella sivulla on mies
jolla taskussa reikä nimeltään unohdus
--------------------------------------

Eniten kaipaan sitä ensimmäistä hiutaletta,
tähtisädettä, tietyn talon tuoksua
takin pehmeää kangasta
suudelmaa oven raosta
mutten halua palata mihinkään niistä

Selite: 
Kategoria: 
 

Kommentit

Hieno teksti, pidän tästä. Tämäkin tuntuu kertovan jonkinlaisesta käännekohdasta, päätöksenteosta, jossa käydään läpi elettyä ja tuleva on auki edessä, mutta vielä tuntematon.

Aina,nämä upeat runosi koskettaa.

Tässä on kuin monta erillistä runoa.
Ajatusten pätkiä jotka jotenkin nivoutuvat yhteen. Tuo "ontto" kuvaa hyvin sitä.

Luin nämä kylläkin erillisinä pienempinä runoina, ja ihastuin Erityisesti tuohon ensimmäiseen ja viimeiseen.

Kokonaisuutena hajosi vähän, mutta Lahjakkuutesi Näkyy.

Kaunista pohdintaa. Hieno runo kerrassaan!

uuh! hienoa, hienoa! tästä tykkäsin. upeaa tulkintaa ja hienosti kirjoitettua tunnelmaa! suosikiksi meni. hienoa!

Viimeisestä osiosta pidän todella paljon:)

Satusi pitää sisällään niin paljon hienoja hetkiä, pidin todella paljon siitä.

Huh. Paljon matskua, mitä nautiskella. Rikas satu. Hieno.

todella kaunista .

Tämä jos mikä kestää uudelleenlukemista. Hulppeaa ja upeaa tekstiä.

 

Käyttäjän kaikki runot