Lapsuuden aikaan
ensin haettiin koivut
siihen oven eteen
äiti oli leiponut pullaa
se tuoksui ulos asti
Me nuoremmat lapset
leikimme ulkona
juoksimme rantaan
välilla uimaan
Aurinko paistoi
ja oli todella onnea
olla lapsi silloin.
Odotimme iltaa
ja kokkoa mikä aina
poltettiin järven rannalla,
sinne kokoonnuimme
suurella porukalla.
Rantasunan löylyssä
ja uimassa välillä
niin muistan
Kaikesta tästä nauttien
aurinko lämmitti ihoa
Juhannus oli
aikuisille aherrusta,
lehmät piti lypsää hakea
haasta kotipihan pellolle
Meistä lapsista joku
komennettiin ripsumaan
kärpäsiä ja paarmoja lehmistä
niin äiti sai lypsettyä
eivätkä lehmät potkineet
maitoämpäriä kumoon.
Ihana lehmän tuoksu
leijui aina lähellä.
Se oli niin todellista
silloinkin oli hiki ja kuuma.
Aikuiset odottivat iltaa
että pääsivät pesulle
ja uimaan
Kesken työpäivän ei lähdetty
pesulle työn äärestä
Tuli ilta mikä rauhoitti
istumaan ulkorappusilla
koivujen tuoksussa
kahvia juoden
tuore pulla maistui hyvältä
Kiitos vanhempani
kun niin olitte elämässäni
ja sain kokea turvaa
ja vahvuutta tähän elämään
RM 25.6.2021
oletus
- Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi
Kommentit
Sivut