Uusi alku

Runoilija Kuulastaja

mies
Julkaistu:
10
Liittynyt: 17.9.2008

Asuinpaikka: -
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
-

 

Eräänä maailman päivänä
joka ei ollut erityisen kaunis tai lämmin
liioin kylmä tai kolkko
näin kultaketjuin koristellun hyväryhtisen liikemiehen
mies avasi suunsa viattomalle naismyyjälle
eikä kenellekään paikallaolijalle jäänyt epäselväksi hänen mielipiteensä
sanoilla oli paino ja arvo

Silloin auringonnousun jälkeisenä aikana
katselin asvaltin halkeamia
ja huonovointisia ihmisiä
tein päätökseni
tänään en rakasta ketään tai mitään
tuntisi en sympatiaa vähäosaista kohtaan
voisin pahoin nähdessäni mitään poikkeavaa
näyttäisin keskisormea romanialaiselle katusoittajalle
ja potkisin hänen kitaransa hajonneiksi leivänmurusiksi
joita ei enää koskaan olisi

Olisin ehta ihiminen ja kantaisin luonnetta mukanani
sylkisin vakaumukseni lähimmäistäni kasvoihin
huomenna olisin jo lähempänä tavoitettani
ymmärryksellä ei rakenneta kolikkotornia
sillä peruskivi muurattiin köyhyyden käsillä alipalkattuna

Selite: 
Kategoria: 
 
 

Käyttäjän kaikki runot