Löydän vain eksymällä

Runoilija abdcabidela

mies
Julkaistu:
10
Liittynyt: 26.10.2011

Asuinpaikka: -
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
-

Jokainen laulu herättää
kaipauksen tielle,
jokainen ihminen aukaisee
tien kaipauksen.
 

Turhaan monet julistavat, kuinka
onnistutaan, menestytään ja voitetaan.
Olisin halukas kuulemaan, kuinka epäonnistutaan.
Mutta siitä ei kirjoiteta kirjoja.

Murtumien hiusristikko kompassini lasissa
kertoo tiettömän taipaleen harhoista.
Matka tuntuu pitkältä, kun kuljen neljättä kertaa ympyrää.

On vain kaksi vaihtoehtoa: päätös kulkea kohti ja pakeneminen.
Näiden päämäärien välissä odottaa uupumus. Halu kumpaankin
yhtäaikaa vie voimat.

Pakonomainen yrittäminen jättää jälkeensä tuhkaa tuulen viedä.
Siitä lähtee ontto kumina kuin tynnyristä, joka poukkoilee
rinnettä alas.

Epikurolaiset nautiskelevat hitaasti. He säännöstelevät hekumaa.
Stoalaiset sietävät haluja, mutteivät antaudu niiden kuljetukseen.
Kyynikot uhmaavat ihmisluontoa.

Johdatus oikeaan tapahtuu itsestään. Siihen ei tarvita
yhtään organisaatiota, ei opaskirjoja, ei uskollisuudenvaloja.
Apua on vain puutteesta ja rehellisyydestä.

Lahja on lahja sille, joka ei kiellä puutteitaan.
Rehellisen ei tarvitse peitellä pelkojaan.
Kieltäminen tietää aina vaikeuksia.
Vaikeuksilla on toki tarkoituksensa, mutta joskus
niistä on opittava eroon.

Luotat elämään niin kuin toivot luotettavan itseesi.
Itseesi pettyneenä et toivo lainkaan. Se ei aivan vastaa
karman lakia. Karmaiseva laki se saattaa hyvin olla.

On niin monta oppia rakkaudesta. Olen löytänyt yhden
tavan sanoa sen tiiviisti: rakkaus on rakentava tapa haavoittua.
Kaikki helpot tavat rakastaa ovat ihmisen itse itseensä
kohdistamia. Sitäkään ei ole mitään syytä kieltää.

Selite: 
Kategoria: 
 
 

Käyttäjän kaikki runot