Suolaista sadetta

Runoilija Veljeni Leijonamieli

mies
Julkaistu:
11
Liittynyt: 21.5.2009

Asuinpaikka: -
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
-

Hiljainen ajelehtija, tuulessa leijuvien lehtien tarkkailija, synkeämielinen suitsuttelija ja viimeisen sanan sanoja. Kavereiden kesken kelpo veikko. Junan tuoma helsinkiläinen, vantaalainen, oululainen, raahelainen ja lappalainen. Koti on jossain. "Susi on sudelle susi".
 

Huone hengittää meitä keuhkoillaan
Käperryn tunteisiini itseäni halaamaan
Sanot, sataa suolaista sadetta
vaikka tiedät, ei sisällä voi sataa
Tiesit että ne olivat kyyneliäni jotka sinut kastelivat
mutta et välittänyt
Et niin yhtään mistään

Katselit hetken kuin tyhjää
Toisinaan elämä pistää, sanoit ja hymyilit
jonka jälkeen poistuit huoneesta
Poistuit hakemaan sateenvarjon
Levitit sen raapivat kynnet eteeni
enkä voinut hengittää
Nyt sade ei häiritse meitä enää
hymyilit niin kauniisti
ja niiasit kuin lapsi
ujona kevätjuhlassaan

Esitit hölmöä
niin kuin sinulla oli joskus tapana
Sellaiset asiat
pienet ja tärkeät
lakaisit maton alle, kuin niitä ei olisi ollutkaan

Sellaiset asiat
Pienet ja tärkeät
tekevätkin sinusta niin rakastettavan
Sait minut hymyilemään

Selite: 
Voi veljet että hetkittäin kaipaan elämään elämää joka tuntui ja rytisi. Pyörremyrskyjä ja poutapäiviä, niistä kirjaimet syntyvät.
Kategoria: 
 

Kommentit

Ensimmäinen osio on huikea, ihan jo runo sinänsä, olisi ehkä minulle jopa ollut ihan tämä tässä ja täysi. Toisen osan huikeat kielikuvat kuienkin täydensivät kakkua kauniisti ja siihen olisin lopettanut. kaksi viimeistä osaa saavat aikaan melkoisen ristiriitaisuuden tunteiden ja tekojen ja sanojen välillä, ehkä tarkoituksellakin, mutta osaltaan ne hukuttavat alleen sen uean runouden, joka loisti kahdessa ekassa osassa.. äh anteeksi, intouduin jaarittelemaan.. :) tunteita herätit, muistojakin ehkä, positiivista kuitenkin. :)

Ihana oli tätä lukea, elämää :)

Oi että, tämän runon nuoruus ja tunteiden totaalinen hetkeen pysähtynyt voimakkuus saa nuoruusmuistoihin palaamaan tämän lukijan. Ja tulevaan.

Punakynälisäykseesi tekee mieli kommentti myös laittaa: eivät nuo riehuvat ja kiehuvat tunteet katoa iän myötä, onneksi eivät :)))

Tosi nätti runo <3

En yleensä pidä näinkään pitkistä runoista,mutta tämä on hyvä, loistavia kielikuvia ja paljon tunnetta.

Huih, niin kaunis tunnelma. Nään mielessäni tuon tilanteen ja sateenvarjonkin. Tämä iski todella hyvin, voisi lukea kymmeniä kertoja :)

Runon säkeet jäävät hyvin mieleen ja melkein pystyn näkemään hymysikin. Mahtavan taidokasta runoilua sinulta.

Suosikit.

 

Käyttäjän kaikki runot