Joka ilta lennän

Runoilija Veljeni Leijonamieli

mies
Julkaistu:
11
Liittynyt: 21.5.2009

Asuinpaikka: -
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
-

Hiljainen ajelehtija, tuulessa leijuvien lehtien tarkkailija, synkeämielinen suitsuttelija ja viimeisen sanan sanoja. Kavereiden kesken kelpo veikko. Junan tuoma helsinkiläinen, vantaalainen, oululainen, raahelainen ja lappalainen. Koti on jossain. "Susi on sudelle susi".
 

Liidän yllä taivaan
virtaan joessa
Katselen maata mustunutta
ja liikun hetken sen alla
Kuljen kuolematta

Näen sillat sortuneet
viimeisetin polttaneet
Mietin kasvoja
hiekkaan hautuneita
Hiekkaan, jossa ne itseensä henkeä puhaltaen
odottavat, veikkaan

Karjat mädäntyneet tien varsiin ja ojiin
Raadonsyöjien käsiin maallisensa jättäneet
henget odottamaan
syntymää seuraavaa
Rakastavaiset puihin kuin juurtuneet
vangeiksi maan

Kahlitsivatko he itsensä siihen
kera ketjujen ja lukkojen, mietin
Katson lähempää mitä heistä on jäljellä
ja pohdin, mistä he oikein olivat selvillä

Kantaneet eivät jalat päivään uuteen
Omani ei eliseen, heidän ikuisuuteen
Raskain mielin suljen television
Ei mitään uutta Auringon alla, ajattelen
Ei mitään uutta

Selite: 
Raskaita sanoja nuoruudesta. Aikaa on näistäkin runoista. Pitkät tekstit ovat vaikeita. Sudenkuoppia.
Kategoria: 
 
 

Käyttäjän kaikki runot