Pikkukarhu

Runoilija Veljeni Leijonamieli

mies
Julkaistu:
11
Liittynyt: 21.5.2009

Asuinpaikka: -
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
-

Hiljainen ajelehtija, tuulessa leijuvien lehtien tarkkailija, synkeämielinen suitsuttelija ja viimeisen sanan sanoja. Kavereiden kesken kelpo veikko. Junan tuoma helsinkiläinen, vantaalainen, oululainen, raahelainen ja lappalainen. Koti on jossain. "Susi on sudelle susi".
 

Muistatko hetken
kun katselimme tähtiä
pimenevinä talviöinä
Muurattuina punaisten kerrostalojen
varjoisaan katveeseen

Saatoimme maata tunteja lumihangessa
taivasta tuijottaen, kylmästä vapisten
Sinä teit lumienkeleitä, minä en.
Minä makasin vierelläsi, lähellä
niin että jokainen siipi jonka teit enkelillesi
kosketti minua varovasti
Tuo on Pikkukarhu, yritin viisaasti
Hymyilit ja heitit lumihiutaleita päälleni
Puistelin pehkoani ja tunsin aitoa iloa

Muistatko sen pihan, puisen keinun jossa keinuimme
kurjaa asuinseutua, rumaa arkkitehtuuria
tärkeämmät sanoisivat
mutta meille se oli maailma tähtikarttoineen
paratiisi ilman omenaa ja käärmettä.

Niin kirkaskatseisia kuin olimmekin
ja niin valmiina aikuisuuteen
Kiire oli vihollinen
aika meitä vastaan

Jos tapaisimme nyt,
tulisit lähelleni
On ihana päivä rakas
minä sanoisin
ja vanhenisin kanssasi hetken
Hymyilisit varovasti, kuin ujostellen
ja koskettaisit minua siivilläsi.

Selite: 
Kategoria: 
 

Kommentit

Aivan huikea, huikea kertomus, jota luin iho kananlihalla, henkeä pidätellen.. niin suunnaton lämpö ja tunne huokuu tekstistäsi, upeasti olet sen sanoiksi luonut.. tasoittelen hetken tunnetta ja taidan lukea vielä.. ja ehkä vielä..

Lumoava.

Tämän tunnelma on upea, haikeudessaan niin kaunis ja tuo loppu niin lämmin

tässä on ihana tunnelma. tykkään paljon :)

Voi haikeus. Upeita sanoja punottuna yhteen, hetken pieniä tilanteita, jotka kuitenkin ovat kantajalleen suurempia kuin maailmankaikkeus.

Niitä hetkiä, jotka tekevät elämän.

Voi jumaliste miten kaunista.

"ja vanhenisin kanssasi hetken
Hymyilisit varovasti, kuin ujostellen
ja koskettaisit minua siivilläsi."

Kauneinta mitä olen vähään aikaan lukenut.

 

Käyttäjän kaikki runot