Opettajamme Matti

Runoilija Runoilijan Tytär

nainen
Julkaistu:
10
Liittynyt: 14.5.2006

Asuinpaikka: -
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
-

Lunta tehdessään taivas kirkuu .Ilmassa liitää sata kalman hengetärtä Mutta maahan laskeutuessaan lumi vaikenee kuin erään runoilijan sydän
 

TIISTAI
On kauhea päivä
Opettajat luulee ettei oppilaita paina huolen häivä
Mitä ne siitäkin tietää
Eihän heidän tarvitse kuin kerrallaan 45minuuttia
oppilaitaan sietää
Välituntisin he juovat vain kahvia
kun meidänluokkalaiset leikkivät pihalla pahkasikaa ja kirahvia
On meidän luokka kyllä aivan hullu
onkohan sitä itseenkin jo tullu
Kun kaverin tavaroita heitetään ikkunasta
ja tuolin alle pannaan nasta
Onkohan opettajat jo niin viisaita ja sen tajunnu ,
kun ei kukaan muu meitä halunnu
kuin Matti Marjomäki

Matti on kyllä mahtava veikko
vaikka onkin välillä semmoinen örrimöykky peikko
Kyllähän meitä kestää aspiriinin avulla
kun ohjastaa hän meitä halulla
läksyjä lukemaan ja vaatteita pukemaan
Kiitos tästä opettaja kullalle
Onhan hän tehnyt ison palveluksen yhteiskunnalle
Kun on pitänyt meitä kurissa ja nuhteessa

Joka päivä hän meille jostakin saarnaa
ja se kuulostaa siltä kuin raastaisi puun kaarnaa
Ääni hänellä pelottava on
säikyttelijäksi luonnostaan aivan verraton
Mutta hänen käytöstapapuutteista huolimatta
ja erinäisistä vioista piittaamatta ,
on hän silti hyvä ope
Kun me emme ole vielä häntä haudanlepoon saattaneet
tai hullujen huoneeseen laskeneet

On hänelle silti annettava tunnustusta
vaikka pyytääkin hän varmaan rehtorilta armahdusta
vaihtaa luokkaa

Mutta kyllä meitä vielä muutaman kuukauden kestää
jos ei anna sen itseään estää
että aiheutamme hänelle hermoromahduksen

Anna meille tämä runo anteeksi Matti
niinkuin mekin anteeksi annamme sinun arvostelukykysi
Tästä huolimatta kyllä Matti meille vielä vähän aikaa kelpaa
kun ei täältä koulusta
parempaakaan
SAA.
Piste.

Selite: 
Ei varmaan kuulu tänne ...
Kategoria: 
 
 

Käyttäjän kaikki runot