Kolme turkulaist ja kuppi kaffe

Runoilija Hugo Holvi

mies
Julkaistu:
10
Liittynyt: 11.12.2008

Asuinpaikka: -
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
-

Köyhä laulaja
 

Turkulaisest mamma plaras tarjouksi
äijä hilja sohva reunal hörppäs kaffe.
Kyl maar oikke meitä siinä oli kolme
kolme turkulaist ja pöyräl kuppi kaffe.
Perheidylli tää kolmen turkulaisen
voi löyttä arjen takka hetke unelmaisen.
Siinä lienee mitä tartte ihmist kaksi
tarjoukse halvimma ja kupin kaffe.

Toisen kerra vielä täytty kaffet kaatta
ettei harkinta ois euron tähre taakka.
Liidlist Prisman kautta Koo-markettiin
sinne aina kiitää lantti viimeinenkin.
Kerra kesäl turkulaise viettä siesta
he joskus otta juhla konjakil ja kaffel.
Silloin pröystäily jos menee ööveriksi
pullon pohja paista aivan liia äkki.

Jos kerran lottorivin vielä saisi oikeen
silloin maailmanportit taivaaseenko aukeis?
Oisko syrämmelle liian kova taakka
kun kaffet joisi aina aamust iltaan saakka?
Ässäarpa tyhjä kukkaroa täyttä
vaik onnennumeroni aivan muuta näyttä.
Uusi turkulaine pöyrän päällä ootta
kaike tämä jälkke kelpais kuppi kaffe.

HH 16.03.09.

Selite: 
Joku toivoi kerran runoa Turkuaiheesta ja Turun murttel,täs olis tällane...
Kategoria: 
 
 

Käyttäjän kaikki runot