Turku sydämessäin

Runoilija Hugo Holvi

mies
Julkaistu:
10
Liittynyt: 11.12.2008

Asuinpaikka: -
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
-

Köyhä laulaja
 

Laulaa Turku taas kesän sydämeeni
ja esiin soittaa sen aina uudelleen.
Tulppaanit kukkii,joen ranta sykkii
sillat nuo syleilevät jokeaan.
Kauas voivat kai Turun aallot kantaa
on kesän äänissä kaiku sydänten.
Sorsa soutaa kohti Ruissalon rantaa
välkkyy tyynenä pinta Airiston.

Iltaan luo satamassa valot hohteen
vain linnan varjo käy tänään nukkumaan.
Jossakin valvoo kirkko vanhaa uomaa
hämärtyy jokiranta unelmiin.
Jokilaivassa katse toisen kohtaa
jo moni rakkaus syttyy kaupunkiin.
Purjelaivat kun jättää kaupunkimme
sydän ei ankkuriaan milloinkaan.

Laulaa Turku taas kesän sydämeeni
ja esiin soittaa sen aina uudelleen.
Luokses sun palaan aina uusiin kesiin
sillan luona kai kerran suudellaan.
Luokses sun palaan aina uusiin kesiin
sillan luona kai silloin suudellaan.

HH 2012

Selite: 
Laadin tekstin viime kesänä kun joku turisti kaipaili kesälaulua. Hän kertoi Tukholmassa laulaneensa sellaista Tukholman kesäviisua....ajattelin että Turkukin ansaitsee sellaisen-loistavana kesäkaupunkina. Siis tekstiin on myös sävellys.
Kategoria: 
 
 

Käyttäjän kaikki runot