Saunailta

Runoilija Antsui Sarumi

mies
Julkaistu:
10
Liittynyt: 4.11.2009

Asuinpaikka: -
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
-

Olen vuonna -90 syntynyt eteläpohjalainen lähihoitaja, jolle kirjoittaminen ja ajatusten vuodattaminen sanoiksi on tärkeä asioiden käsittelykeino.
 

Sauna

Uhratkaa metsien kasvatit,
polttakaa niitä armolla.

Muinaisten koskien raivoa
käyttäkää voiman voimana

Hetki, aika kulukoon.

Maan elävät kasvatit.

Ylväät eläjät urbaanit.

Riisukaa arjen kahleenne,
pukeutukaa vain ihmisiksi.

Astukaa huokaisten lämpöön,
kansan pyhimpään huoneeseen.

Sauna on valmis.

Kiuas

Oi kiuas, tapaamme jälleen!
Anna antaa sinulle jälleen elämäsi.
Luo ympäristöösi tekosi, lämmön,
jota olen saapunut tuntemaan!

Oi kiuas, kivimassojen villitsijä!
Anna minun kauhalla ruokkia janoasi.
Kasvata panoksesi taakkaa, kuumuus,
ojenna mitä sinulta nyt vaadin!

Oi kiuas, aina kunnioitettu!
Anna hiljaisuuteen matala äänesi.
Vapaudu voimalla ylitseni, kumahdus,
ääni syvän ytimesi sanoman!

Juoma

Nektari kylmä
valkoinen ikkunani
huurun täyttämä

Hu-huu.

Astun ulos, höyryän rentoutta.
Käyn hilliten jäisellä verannalla
hengitän hiljaa kylmää tunnotta
katselen metsään oloni rajoilla

Hu-huu.

Verannan valo etenee syvälle
sekoittuen lopulta pimeyteen
kuin kuoleman metsä minulle
kuuluu ääni jälleen kaikkeuteen

Hu-huu.

Lieneekö tuo ääni kaipaus,
yksineloaan muille julistava?
Ei, varma kunnioittava vastaus,
synkän herra aina saalistava.

Hu-huu.

Selite: 
Kategoria: 
 
 

Käyttäjän kaikki runot