Vanhus

Runoilija Tyhjä Arkku

mies
Julkaistu:
10
Liittynyt: 23.9.2007

Asuinpaikka: -
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
-

 

Aamusumun hälvettyä
Luonto-äidin otsalla
harmaita hiuksia

Kuuran peittämät kukinnot
hidas liikeinen kärpänen
itkee jäätynyttä mettä

Rannan kivikossa
jää syö vettä
kasvavat, molemmat,
ovat yhtä

Metsän reunassa
eksynyt ampiaisparvi
surisee

kuin auttaen ihmsikuntaa
etsinnöissä
joita se ei koskaan
tule saamaan päätöskeen

Etsivät mummon savupiippua
uudeksi pesäkseen
josta tarhurin savun sokaisema
vaeltavat kotiin

Ja me
savun kirvellessä silmiä
vaellamme kohti usvaa
josta kaikki sai alkunsa

Hiilen musta jalanjälki
hehkuvassa ensilumessa
kuin raiskaajan tunnustus
"tein sen nautinnon vuoksi"

Savun kirvellessä silmiä
vaellamme kohti loppua
kohti harmaata hautavajoamaa

josta tulevat saavat etsiä
meidän kivettyneitä kallojamme

Aamusumun hälvettyä
Luonto-äidin otsalla
harmaita hiuksia

Vanhus,
jota me emme enää jaksa hoitaa.

Selite: 
oletus
Kategoria: 
 
 

Käyttäjän kaikki runot