Lue sitä kuin unta

Runoilija Zerku

nainen
Julkaistu:
10
Liittynyt: 14.9.2004

Asuinpaikka: -
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
-

Päätin aloittaa alusta.
 

Nukahdettuasi vajoat ilmapiiriin
jossa ei ole rajoja
Voit poukkoilla ilman kontrollia,
luoda ja repiä, kohota ja pudota
sulkeutua tuulenjumalan
pyöreään temppeliin
vallata saaria ja koskia
tuntea ruumiin puristuvan kasaan
ratkeavan äärimmilleen
Mikään ei liity mihinkään
ja kaikki kaikkeen

Säännönmukaisuus pysyy vain
yhtenä keksimättä jääneenä sanana
kun taas säännöllisesti vaadittavan
teoreettisen ja täydellisen
itsenäisyyden saavuttaminen
tapahtuu silloin
kun sitä ei voi kirjoittaa muistiin

Koska tätä runoutta tulee tehdä väärin
jääpeilit tulee kiillottaa
taivasta tulee päästä vielä
vaaksan verran lähemmäs
tietämättä lainkaan mittakaavoista

Korppi näykkii sanoillaan
herra Seguinin vuohta
en ennen tuntenut

Ainut synti jonka kirjoittaja
voi tehdä on päästää lukija turtumaan
sanojen aiheuttamaan kipuun

Nukkuminen on syvintä meditaatiota,
uni- ja runotulkinta sama asia;
kertovat aina
enemmän tulkitsijastaan kuin
alkuperäisestä ajatuksesta

Anna minun löytää
kuolevana petona
rotkoni rauhaan
ja hämyssäkin tie
tuntemattomaan tupaan

Selite: 
Lue sitä kuin unta, lue sitä kuin runoa, what's the difference?
Kategoria: 
 
 

Käyttäjän kaikki runot