Painetut päät

Runoilija Kuusiili

mies
Julkaistu:
10
Liittynyt: 7.6.2004
Viimeksi paikalla: 24.11.2016 13:22

Asuinpaikka: -
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
-

Iloinen, surullinen, absurdi, hauska.
 

Mitä tehdä, kun ei enää jaksa taistella
sanoa: ei tämän näin pitäisi olla
pitäisikö siis vain pullaa paistella
ja nöyrtyä sovinnolla?

kerrostalon piha taas toinen aidataan
lapsuuteni lamasta taas toiseen kuljetaan
maakuntani metsät rahan vuoksi lanataan
ajan patinoimat hienot kuppilatkin suljetaan

sata tuhatta työtöntä seisoo
kourat auki jonossa
kun on viikkoja ruokana ei-oo
voi roikkua jo jojossa

menestyjä kiristää kaulalleen solmion
on rotukoirallaan nahkainen panta
sulkee oven kalliin ja hienon kolmion
kutsuu jouluna Kanarian ranta

rantojen mies saa kaupan edessä
arpiseen perseeseen potkun
ja kassajonojen edetessä
vie poliisi pois ihmissotkun

teini, opiskelija, varusmies
painaa pettyneenä päänsä
se iloisinkin kaveri kukaties
yksin ollessaan hukkuu hätäänsä

miten jaksaakaan ihminen jatkaa
vaeltaa tuiskussa päiviin ja öihin
kahleet jaloissaan madella matkaa
kouluun, lasarettiin ja töihin?

miten nousta kun polvilleen lyöty
on jokainen sairas ja köyhä
ja tärkeimpänä pysyy raha ja hyöty
mistään löytyykö rakkautta yhä?

siis mitä tehdä kun ei jaksa taistella enää
eikä polvetkaan enää jousta
vie kaikille kurjille sanat nää:
on aika jo uudelleen nousta.

Selite: 
Kategoria: 
 

Kommentit

Elämänmakuinen ja koruton runosi, joka vie lukijan mennessään.
Riimit tekevät runosta kauniisti kulkevan.
Pidin.
Onnea.

 

Käyttäjän kaikki runot