Pöllönaamion takaa kuuluva huokaus

Runoilija Thickney

mies
Julkaistu:
10
Liittynyt: 3.12.2009

Asuinpaikka: -
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
-

Ja tähän joku myyvä puhe runoilijasta
 

Hitaat askeleet jättävät jälkensä kaikumaan seinistä
Kehyksistä, pitkässä salissa
Banaali näyttelytila

Ainoa kuva, maalaus ilman kehyksiä, katseenvangitsija
Ja siinä ikuisesti asuva nainen

Tuo mystinen ikuisuuden jumalatar
Kasvonsa kuin venetsialaisnaamiolla peitetyt
Silmissä kiihkoa, himoa
Mustat hiukset sulkina, höyheninä päänsä ympärillä
Suu vakavalla, kutsuvalla mutrulla
Huulet syvänpunaisena
Ainoana värinä mustavalkoisen kollaasin keskellä

Yhtäkkiä seisoen takanani
Pitkänä, eteerisenä
Hulmuavassa iltapuvussaan kutsuen katseellaan tanssiin
Avoimeen syliinsä, ikuisuuteen

Tanssimme tummien liekkien ympäröiminä kiihkeän tanssin valkoisin liljoin päällystetyllä parketilla

Ja me tanssimme ajattomuudessa, tunnekuohussa
Hänen naamionsa, pöllön nokan hipaistessa kaulaani
Pidin kiinni lujemmin, huokauksen hyväillessä niskavillojani

Pidin kiinni lujemmin
Aivan kuin välittäisin
Peläten kaiken menettämistä

Silmän räpäyksessä
Vain usvan katoava haiku saattelemassa silmäripsiä
Totuttelemassa kirkkauteen

Nainen oli palannut asuinsijoillen kauniimpana kuin koskaan

Maalauksen iskiessä silmää naamion takaa
Omistin kaiken

Selite: 
oletus
Kategoria: 
 
 

Käyttäjän kaikki runot