Tarkoitukseni

Runoilija jennakatariina

nainen
Julkaistu:
10
Liittynyt: 29.4.2020
Viimeksi paikalla: 15.6.2020 19:45

Asuinpaikka: -
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
16.5.2000

 
Tarkoitukseni,
Oli olla taipumaton.
Tarkoitukseni,
Oli olla vaatimaton.
Etsiä sinut vuosien takaa ja suudella.
Uusilla huulilla, joita et ole vielä maistanut.
Ne, joita olet tähän asti haaveillut.

Tarkoituksenani oli olla viisas ja vakaa.
Tarkoitukseni tuli olla suurempaa kuin romassi.
Sen piti olla järkevä.
Tärkeä.
 Jopa maata järisyttävä.
 
Tarkoitukseni.
Nyt se ei ole missään.
Se ei ole edes pyykin seassa.
Ei kaapissa tai laukussa.
Tarkoitukseni.
Se oli ennen arjessa ja juhlassa,
Nyt se ei ole edes maanantai aamuna ovella.
 
Tarkoitukseni,
Tekee oharit ja jättää tulematta.
Tarkoitukseni,
Soiton vastaamatta ja on vitseilleni nauramatta.
 
Tarkoitukseni.
Voisi olla vaikka kuollut.
Mutta sen sijaan se elää.
Muiden elämässä elää.
Minun kiusanani elää.
Minun.
 
Mistä minä saan tarkoitukseni,
Kun se ei ole edes pienimmissä arjen askareissa?
En enää odota sen astelevan juhlapuvussa, mutta olisipa se nyt edes kaupassa.
Antaisipa joku vinkin,
Kuiskaisi että se tarkoitukseni minua kaipaa vielä,
Vielä se on minussa.
Sinua tarkoitukseni.
Etsin sinua hereillä ja unissa.
 
Missä helvetissä,
Minun tarkoitukseni on,
Kun minä olin sen suunnitellut varta vasten tähän tilanteeseen,
Tähän skenaarioon.
Laitoin kaikki partioon tarkoitustani odottamaan.
Ja nyt se tulee.
 
Se heiluttaa minulle ikkunasta ohimenevien autojen,
Ilkkuu minulle kuvissa muiden postauksien ja
Nauraa aamupuurossa.
Se syö minut elävältä.
En saa,
Sitä elämältä.
En saa,
Lupaa,
Itseltäni mennä sitä hakemaan takaisin.
Takaisin, vaikka tahtoisin,
 
Rakastin,
Niin paljon silloin,
Rakastin, meitä tarkoitukseni,
Rakastin sinua.
 
Rakastin ennen.
Tarkoitustani.
Vaikka se minut väsytti ja yöt valvotti ja pakotti heräämään.
Se pakotti minut heräämään.
Se pakotti minut heräämään.
Ei antanut nukkua ja käski itseni keräämään.
Nyt en ole hereillä.
Minä nukun koko päivän.
Nukun vaikkei minua väsytä.
Päivällä ja yöllä.
En aio koskaan herätä.
 
Tarkoitukseni,
Ei enää minua häiritse.
Ei huutele perääni.
Minä.
En ole enää tarkoitustani tahdo.
En kun se noin minulle nauraa.
Olkoot sitten muualla.
Juoskoot kylillä ja muistelkoon hyvällä meidän aikojamme.
Meidän rakkauttamme,
Minä.
Muistelen pahalla.
 
oletus
Kategoria: 
 

Kommentit

Paljon pysäyttäviä sanoja. Ehkä runoa voisi hieman typistää? Toimii kyllä noinkin.Elämä voi piruuttaan  muuttaa meidän tarkoitusta. Aistin tässä katkeruutta,, uhmaa ja luopumista. 
Kiitos kommentista ja mietteistä! Runosta voisi saada rytmikkäämmäm typistämällä varmasti :)
Ei kannata pitkään muistella pahalla, aina on hyvääkin ollut <3 
 

Käyttäjän kaikki runot