Josifin laulu

Runoilija sahava

mies
Julkaistu:
10
Liittynyt: 27.2.2004

Asuinpaikka: -
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
-

Kansallisromantiikan uudelleenelävöittämistä tarjoaa sahava OY :)




 

Sa lehvä haurain haapapuun,
   Niin kaunis, hentovartinen.
Et montaa koita toukokuun
   Sa tuntenut, pien' lapsonen.
Voi turma! sanon, harhaa vain,
   Niin toivon että kaikki ois.
      Voi miksi verso vehrein maan
Pois vietiin, kauas suojastain?
   Ja mikä Luoja moisen sois?
   Kai sallimus sen muuttaa vois?
      Ei haihdu toivo unholaan.

Niin kaunihisti marmoriin
   Jää muistosanat kaivatun,
Ja kukat kummun kiertää niin
   Kuin vasta valtaan kruunatun.
Voi näytä, taivas, salojas!
   Ja suunnitelmas' loistava!
      Miks' varjomaahan saaton sai
Pien' Josif, viisivuotias?
   Jäi jälkeen moni kaipaava,
   Uneks' kaiken toivova,
      On toivo turha heillä kai?

Ma tiedän pienen Josifin
   Sun syliin tiensä löytäneen,
Ja tuikkeen taivaan tähtihin
   Ikiajoiks' liittyneen.
Vaan vielä toukotuulet nuo
   Maailmaamme vehertää,
      Ja muiston pienen naurusuun
Sieluihimme suvi tuo.
   Vaik' koitan kovin ymmärtää,
   Niin vajaaks' ymmärryksein jää,
      Kuin lehvät hauraat haapapuun.

Selite: 
Kategoria: 
 
 

Käyttäjän kaikki runot