Elämänkatsomukseni

Runoilija 38d80065a1e39ceb195d0af202114e31

mies
Julkaistu:
9
Liittynyt: 27.7.2007
Viimeksi paikalla: 8.3.2019 8:39

Asuinpaikka: -
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
29.3.2024
Facebook:


 
Inhale the memories
_ ◦ ~ - ^ ಠ_ಠ ^ - ~ ◦ _
Kyyneleensä menettäneen pojan haamu

~ Hiljaisuus on aina läsnä ~
~ vaikkei sitä kuulisikaan ~
~ kaiken tämän melun takaa ~
 

Olen koko elämäni etsinyt jotain, mitä tiedän, etten koskaan löydä - vaan silti etsin. En sen takia, että haluaisin löytää sen Jonkin, vaan siksi, että etsimällä selitystä erilaisista filosofisista ja uskomuksellisista maailmankuvista löydän lähes poikkeuksetta aina jotain itsestäni.

Myönnän olevani osittain agnostinen ns. minäkeskeinen egoisti, mutta jota ohjaa toki altruistiset lähtökohdat. Elämä on suuri mysteeri (ei voi tietää, mitä sitä ennen oli tai mitä on tuleva jatkossa), mutta tiedän sen, että haluan nauttia siitä parhaani mukaan ja samalla varmistaa, että mahdollisimman moni muukin saa siihen tilaisuuden. Todellisuus ilmenee ihmiselle siten, miten hän sitä henkilökohtaisesti katsoo. Siksi uskon ihmisiin itseensä.

Tiedän, kuinka vahva voima usko voi olla ihmiselle. Sen takia arvostankin uskovaisia ihmisiä hyvinkin paljon. Se parantaa ja vahvistaa, mutta toisaalta (kuten mikä tahansa muukin) liikaa nautittuna se voi sumentaa mielen. Liian monta kertaa olen tavannut ihmisiä, jotka eivät auttaessaan toista välttämättä tiedosta, ettei usko ole aina "opetettavissa" ihmiselle, vaan että sen pitäisi kunkin itse löytää omasta sisimmästään. Usko on asia, jonka voi tuntea ja toiselle näyttää, mutta sitä ei voi antaa toiselle. Itse kunkin on itse omaksuttava se, ken sitä sitten haluaakin.

Ymmärrän toisaalta näkemyksen siitä, että riisuttuaan kaiken (kielen, kulttuurin, aistimaailman ja jopa itsensä) ihminen kokee täydellisen jumalan läsnäolon. Mutta minua itseäni vastassa on vain lisää kysymyksiä, joihin en voi saada vastausta - silti, ja toisinaan ehkä juuri siksi, minä etsin. Olen kulkenut epäuskon, uskon ja mielenkiinnon kautta nykyiseen kaiken sulkevaan ja toisaalta avaavaan näkemykseeni, joka ei hyväksy mitään totuuksina, eikä toisaalta sulje mahdollisuuksia poiskaan.

Saattaa olla, että se Jokin, joka minä olen kehossani, on lopulta peräisin niistä jumalista, joista puhutte minulle. Mutta en osaa sanoa todistettavasti muuta kuin rakastavani elämää itseään. Ja se riittää minulle. Saattaa olla, etten "pelastu", kun loppu koittaa, mutta tulen tiedostamaan kuitenkin auttaneeni montaa ihmistä elämässäni ja tehneeni näin ollen paljon hyvää. Siinä vaiheessa tiedän eläneeni, kuten olen halunnutkin. Näin ollen hyväksyn, mitä ikinä minulle tapahtuukaan.

Olen kuitenkin tehnyt kyllä pahojakin tekoja - useastikin, sitä en kiellä. Kannan niitä sydämessäni muistuttamassa minua siitä, etten saa olla koskaan 'liian' ylpeä itsestäni. Yksikään ihminen ei ole täydellinen, kaikki tekevät virheitä. Kaikkea ei voi mielestäni aina saada anteeksi - joitakin kyllä, mutta ei kaikkea.

Olen vain ihminen, enkä tohdi tai halua mitään muuta ollakaan. Teen omat päätökseni ja haluan niistä tulevaisuudessa vastatakin. Mitä ikinä se sitten tarkoittaakin.

Selite: 
Elämäntarkoituksensa ihminen voi löytää vain yhdellä tavalla - elämällä..
oletus
Kategoria: 
 

Kommentit

Olet pohtinut hyvin asioita...Jokainen ihminen tekee joskus väärin ja jokainen on syntinen,ei ole
yhtään synnitöntä ihmistä uskovissakaan.
Ihminen tekee usein tietämättäänkin syntiä. Ihminen ei pelastu myöskään omien tekojensa vuoksi,mutta usko ilman tekoja on kuollut.Toisin sanoen tekojakin tarvitaan.

Uskossa olevan on hylättävä synnit,ne anteeksi saatuaan ja Jumala on antanut ihmiselle vapaan valinnan uskoa tai ei uskoa,ei ketään pidä pakottaa uskoon.

Ihminen joka uskoo omasta vapaasta tahdosta,
on vapaa,mutta ne jotka ei usko elää saatanan orjuudessa,koska kahta Herraa ei voi palvella..

Ei uskovankaan pidä olla ylpeä,päinvastoin,
tulee olla nöyrä...

*Saattaa olla, että se Jokin, joka minä olen kehossani, on lopulta peräisin siitä Jumalasta, josta puhutte minulle.*

Tämä kohta on loistavin tähti upeassa pohdinnassasi! saatan kommentoida lisää kunhan vähän sulattelen,joko tässä tai privana :)

 

Käyttäjän kaikki runot