Kahestaan

Runoilija pööpöti

mies
Julkaistu:
10
Liittynyt: 7.10.2006
Viimeksi paikalla: 22.1.2021 14:32

Asuinpaikka: -
Syntymäpäivä:
20.6.1970

jep! jep!
 

Naiset ovat outoja. Perustelen tämän näkemykseni omilla havainnoillani asuinkumppanini toimista. Lähes neljännesvuosisadan olen tarkkaillut ja mieleen painanut hänen edesottamuksiaa. Otannan pienuus ei anna tälle tutkimukselle tieteellistä selkärankaa mutta mielipiteiden vaihto samassa elämäntilanteessa olevien sielunveljien kanssa vahvistaa näkemyksiäni entisestään. Myös he oudoksuvat toisinaan partnerinsa tapaa hoitaa asioita.
Yhteisiä käyttäytymismalleja naisille löytyy useitakin. Yhtenä vahvimmista piirteistä voidaan pitää naisen viettiä seurustella lajitovereidensa kanssa rajattomasti. Talvikuukausina tähän sopii mainiosti puhelinkin mutta kesäaikaan naiset tapaavat parveutua jonkin heistä pihamaalle. Onneksi kuitenkin nainen on yleensä siisti asukas ja suurenkin naisparven jäljiltä pihamaa on usein puhdas kovasta metelistä huolimatta. Useinhan naisparvien jäsenillä nähdään käsissään harjoja, haravoita tai muita elinympäristön siistimiseen varattuja välineitä. Monesti onkin taloyhtiölle eduksi, että heidän pihamaalleen pyrähtää parvi naisia työvälineineen kerran pari kesässä. Miespuolista apua ei silloin juurikaan tarvita varsinkin jos naisia on useita. Yleensä ainoa miehen tehtäväksi lankeava asia onkin multakuorman tuominen peräkärryllä. Nainenhan osaa kyllä ajaa autoa yhtä hyvin kuin mieskin mutta vain eteenpäin. Peruuttaminen autolla naiselle on epäloogista. Mahdottoman siitä tekee autoon kiini kytketty peräkärry. Silloin nainen pyytää avukseen uroksen. Kun multakuorma on pihalle kipattu alkaa taasen ilonen kaakatus ja miehen on aika poistua reviiriltä.
Uteliaisuus lienee kait naisen ominaisuuksista tunnetuin. Kun nainen huomaa pihamaalla liikettä hän asettuu ikkunan eteen tarkkailemaan tilannetta. Aika on silloin hänelle tuntematon käsite. Nainen voi tarkkailla pihalla tapahtuvaa liikettä jopa tuntikausia väsymättä tai kyllästymättä. Hänen miehensä ei tarvitse silloin poistua sohvaltaan tietääkseen mitä ulkona tapahtuu. - Katsos, naapurikin meinaa leikata ruohon! - Johon mies vastaa lakoonisesti, että Jaa! - Neljään viikkoon eivät ole sattuneetkaan ja sen on kyllä näköinenkin! - Johon mies vastaa lakoonisesti, että Jaa! - Viikatteellahan tuo pitäisi alottaa, heh heh! - Johon mies vastaa lakoonisesti, että Jaa!
Tästä pääsemmekin kolmanteen naiselle tyypilliseen luonteenpiirteeseen. Uskomattomaan muistiin. Mies ei ole edes huomannut, että naapurin ruohikko on ajamatta saati sitä, koska se on viimeksi ajettu. Nainen kuitenkin tietää, että tämä on tapahtunut neljä viikkoa sitten. Mistä? Nainen muistaa sen. Uskomatonta. Nainen muistaa senkin, että hänen miehensä tuli toissa vuonna helmikuun neljäntenä päivänä kapakasta ympärijuovuksissa taksilla kotia ja sanoi vaimolleen, että - Ole sinä akka hiljaa! Sen nainen muistaa. Muistaa hän myöskin sen kun mies ei muistanut kymmenvuotishääpäivää. Naisella on norsun muisti! Ei siis kannata hänen kanssaan alkaa kinaamaan siitä, että kuka lupasi, mitä lupasi ja milloin?
Naisen mielenliikkeitähän on usein verrattu mopedin sytytysjärjestelmään. Mielestäni vertauskuva on oikeinkin osuva. Olen saanut kolmevuotisen autoalan teknillisen koulutuksen mutta en pysty vieläkään ymmärtämään mopedin sangen vaatimattomalta näyttävän sytytyslaitteiston aikaan saamaa leimähdusta sylinterissä. Kuinka tuo rakkine saattakin liikkua noin vinhasti. Olen elänyt kaksikymmentäviisi vuotta nainen kotonani mutten vieläkään ymmärrä hänen äkillisiä leimahduksiaan ja liikkeidensä nopeutta. Olenkin myös alkanutkin vahvasti epäilemään, että se mikä naisen aivokuoren alla pyörii vinhaa vauhtia niin sen täytynee olla sukua mopedin mangneetolle.....

Selite: 
Kategoria: 
 
 

Käyttäjän kaikki runot