saattaja

Runoilija saattaja

nainen
Julkaistu:
10
Liittynyt: 29.9.2008

Asuinpaikka: -
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
-

 
tämän huoneiston autuudessa

vessanovenlukko napsahtaa

hämähäkit seitittävät kulmien pielet

hikipisara irtoaa miehestä,

joka istuu reunalla sängyn

tekemättömänä ja tahdittomana



seinillä riippuvat taulut

huuto, ehtoollinen, mona lisa

michelangelon sikstuksen kappeliin

maalaamat kädet

niiden sormien yhtymäkohta

on sopiva syntymän vertauskuva



siitä on aikaa

jo 23-vuotta kun kehkeydyin

alkuhämärän ainesosista

geeneistä ja sukujuurista

joita nyt kasvatan omalla maallani



hikoilen tauotta

on kuuma huhtikuinen iltapäivä

huoneistossani tapahtuu hiljalleen

auringon säteiden massojen liike

halki seinäni vaaleuden

joka lian alta vielä pilkistää



aion huomenna kävellä tuosta ovesta ulos

halki kaupungin

kohdata virastotalon ovenkahva parvin

sanoa sanottavani

olen nyt työtön



rauhallisesti raapaisen tulitikun

sytytän viimeisen tupakkani

ja katselen kuittia

viimeisestä pantatusta esineestä,

jonka ne vastaanottivat



aurinko paistaa iltapäivän kirkkaudella

se on lämmin minulle

mutta yhtä tunteeton kuin maailma

minä selviän tästä

ja joku arkkuni hautaan laskee



siellä soi albinonin adagio g-mollissa

elämällä on sellaiset siivet

että ne käyvät liian painaviksi

se kerrottiin eilen kansallisessa televisiossa



kuulen kellon

kuviani on internetissä

olen insinööri

sakset leikkaavat paperia

se on niiden tehtävä



näen ilmalaivan

kun laitan silmäni kiinni

tulessa ilma sen ympärillä

painan sormenjälkeni pöytään



ajattelen munchia

vuosien hiomista

siihen en kykene

sukellan katseellani sormenjälkien kanjoniin

ja näen helvetin kääntyvän vasten
Selite: 
Kategoria: 
 

Kommentit

Yleensä en jaksa lukea pitkiä runoja, koska niissä usein sanat lähtevät lipumaan omia teitään ja juoni harhailemaan. Tämä kuitenkin poikkeus. Rikasta kuvailua, mahtavia metaforia ja mitä sanankäyttöä! Rakastuin taiteilijaviittauksiin, ja itse tarinaan. Taidokas on runosi.

 

Käyttäjän kaikki runot