Ihosi tuoksuu pohjattomalle surulle

Runoilija DreamingBerenice

mies
Julkaistu:
10
Liittynyt: 1.7.2008
Viimeksi paikalla: 9.9.2016 4:39

Asuinpaikka: -
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
-

"Calm, lasting beauty comes only in dream, and this solace the world had thrown away when in its worship of the real it threw away the secrets of childhood and innocence." H.P. Lovecraft
 

Repaleisten pilvien takana hohtaa
liekehtivä aurinko
Vaellan pitkin outoa polkua,
ohi tumman ja levottaman järven,
jonka yli puhaltava tuuli tuoksuu
surulle, savulle ja kuolemalle

Keskeltä lakastunutta niittyä löydän sinut
Liljanvalkoiseen mekkoon puettuna,
hiukset kauniit kuin pellavasta
Miksi makaat siinä
puuvanhusten piirittämänä
niin kalpeana ja liikkumattomana?

Käyn viereesi, hivuttaudun aivan lähelle
Kun tunnen miten ruumiisi hohkaa kylmää,
ja ihosi tuoksuu pohjattomalle surulle
Ymmärrän viimein
miksi syksy saapui jo keskikesällä
ja aurinko kellui pahaenteisenä,
oranssina soihtuna matalalla horisontissa

Polttava tuuli lyö ylitsemme
Metsä natisee ja valittaa äänekkäästi
Vilkaisen kohti tiilenpunaista taivasta,
joka täyttyy kipinöistä ja palavista perhosista
Puiden latvat roihahtavat rätisten tuleen

Pyydän turhaan anteeksi
ja käperryn viereesi yhä tiukemmin,
kunnes kosminen liekkimeri
saavuttaa meidätkin

Selite: 
Kategoria: 
 
 

Käyttäjän kaikki runot