Nimetön

Runoilija tulisoihtu

mies
Julkaistu:
12
Liittynyt: 11.6.2008

Asuinpaikka: -
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
-

Upporikasta vuotta kaikille. Syökää, juokaa, naikaa.
 

Kun avaan vastaanoton aamulla
tee-mukeineni internetin uutismaailmaan
tulee mieleen

Kuinka tässäkin lähiössä
viime yönä tapeltiin
ja ambulanssi kävi,

Kun pojan pyörä varastettiin kolmannen kerran
ja minkälaisin ottein
poliisit kantoivat oksentavaa juhlijaa
väkivalloin autoon.

Naapurin mies
heittää alamittaisen naisensa
rappusia alas,
koira astuu lasinsiruun,
pirttikalusto lentää
iltapäivän auringossa
kuudennesta kerroksesta
keittiön lasin läpi alas
sirpaleita satumaahan

Kun ottaa puukon pois
auton renkaasta
ja soittaa tuulilasifirmaan
tulee mieleen
että kaikki huumeet tulisi laillistaa,

Kuinka väsyttää konditionaalit.

Kun mokaa pikkujouluissa
tai lukee mustasta juhannuksesta
tulee mieleen
että kaikki huumeet tulisi laillistaa.

Katson aatteetonta nuorisoa
ja munatonta rock-maailmaa
jossa liike-elämä moshaa
sadalla eurolla ennen
riistäjän iltapalaa.

Kun katsoo henkirikostilastoja,
päivystyksessä ohi kävelevää keltaista miestä,

työkaverin jatkuvaa saikuttelua
viikonloppujen jälkeen

tai kuuntelee Petri Nygårdia
tulee mieleen
että kaikki huumeet tulisi laillistaa.

Kun koittaa joulu
sitä jo tietää
nyt on vähän myöhäistä
mutta jos ensi jouluksi.

Vien valoa ystävän haudalle
jossa on kynttilöitä
yhtä monta kuin oli puukoniskuja
oman kylän baarin pihalla.

Kun katsoo kuinka monen ystävän,
sukulaisen tai oman lapsen,
tai isän
aurinko on laskenut
sekakäytöstä sumean meren yllä
tulee mieleen miten
kaikki huumeet tulisi laillistaa.

Selite: 
Kategoria: 
 

Kommentit

"Jouluruno" minun makuuni. Miten onkin ankea fiilis...
 

Käyttäjän kaikki runot