Rosetten

Runoilija Rafaelisti

mies
Julkaistu:
10
Liittynyt: 21.1.2008
Viimeksi paikalla: 2.10.2023 13:47

Asuinpaikka: Turku
Sähköposti:
Syntymäpäivä:
19.7.1990

Saako onnellisenakin luoda?
 
Jag var till rosetternas stad

och stadens rosetter omringade mig

rosetter i solsken som filtreras genom löven

              i  sista varma strålar framför växande skuggor

              i lockar av guld och choklad och eben

 

Trots dessa fanns det blott en rosett

som grep mig i anden

En rosett som natten

             ty utan sitt mörka täcke

             kunde inte ens stjärnorna åtskiljas från varandra

 

En nattens rosett som grep mig i anden

den skänkte mig vila såsom ett enda moln

på en skoningslöst klar himmel

            och trots svalkan hann den bränna mina kinder

            inifrån
oletus
Kategoria: 
 
 

Käyttäjän kaikki runot