Oikeita valintoja?

Runoilija Mali

nainen
Julkaistu:
10
Liittynyt: 24.11.2011
Viimeksi paikalla: 9.11.2015 13:39

Asuinpaikka: -
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
-

Katselen maailmaa sanojen kautta, niillä teen siitä omanlaiseni, sanoilla kerron maailmastani, annan hetken omastani, voit lukemalla nähdä maailmaa kauttani:)
 

Toisinaan tuntuu kuin varvastelisi juuri teroitetulla veitsellä
taiteilisi sen kärjellä
tippuakko siitä vai saako vain pintahaavan

Toisinaan tuntuu siltä kuin leijuisi keveällä pilvenhattaralla
sukeltelisi siinä onneaan
tai sitten vain leijuisi keveässä unelmassa
antaen pilven viedä

Veitsen terällä pienikin tuulenvire voisi kaataa taiteilijan nurin
ja hädissään sitä tarttuisi kuolemaa tihkuvasta kärjestä kiinni

Pilvenhattaraa kevyt tuulenvire vain liikuttelisi keinuvasti eteenpäin
nukuttaen kyydissä olijan ihanaan päiväuneen

Elämä toisinaan on sitä kuuluisaa ruusuilla tanssimista
vain vähän toisella tavalla väritettynä

Välillä sitä tanssitaan ruusun terälehdillä onnesta sokeana
koskaan vain ei tiedä kun sokkona tanssii
että mihin jalkansa laittaa ja sattuuko jalan alla olemaan ruusunpiikki

Mutta miten sitten?
Jos astuu siihen piikkiin

ottaako sitä pois sen piikin ja jatkaa vain tanssimista
odottaen uutta piikkiä

Vai lopettaako tanssiminen kokonaan
peläten
että jos astuu vielä siihen piikkiin

Näitä elämän ylä- ja alamäkiä
ainaisia valintoja

aiheuttaen pohdintoja
Onko tämä oikea valinta?
Mitä tämän jälkeen?
Tipunko nyt vai viekö tuulenvire vielä hetken matkaa?
Saanko vielä tanssia terälehdillä vai astunko jo kohta piikkiin?

Onko ylipäätään olemassa oikeita valintoja?
se ainainen kysymys
johon tuskin on olemassa vastausta

Selite: 
Aihe jota voi pohtia loputtomiin
Kategoria: 
 

Kommentit

Elämä on monenkirjavaa, pääasia että elää sen niin että on hyvä itsellä olla, nauttii pienistäkin asioista. Hyvää pohdintaa runossasi.

 

Käyttäjän kaikki runot