tuli

Runoilija sibylla

nainen
Julkaistu:
7
Liittynyt: 23.1.2011

Asuinpaikka: -
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
-

parempi nauraa tyhjästäki, ku murehtia kaikkea
 

Tuli räiskyy,
se palaa,
se elää!

Tulen hengettäret nauravat villisti,
syöksähtelevät
ja nauttivat puusta

ne nuolevat niiden kuoria kielillään,
ne hyppäävät paikasta toiseen

ne ovat villeja,
rajuja ja
kirkkaita

ne kilpailevat paikasta syödä,
ne kipuavat minne vain.

Lopulta nekin joutuvat hiljenemään.
Rauhoittuvat,
vaipuvat,
kuolevat.

Mutta ne jättävät jälkeensä
pieniä kekälevauvoja,
jotka odottavat ruokaa saadakseen elää.

Ja minä ruokin niitä.

Selite: 
syntynyt Jotul-kamiinan edessä istuessa, hiillosta uudelleen sytyttäessa.
Kategoria: 
 

Kommentit

Tässä on kivan iloinen ja mukaansa tempaava runo.
Kulkee johdonmukaisesti nimensä alla juohevasti alusta loppuun vieden lukijaa tulikeijujen tanssiin.

Kyllä niin elävästi runo kuvailee tulen loimua ja hiipumista, että aivan kuin näkisi sen jotylin edessään, lämpöä huokuen.

Ihana runo pidin siitä.

 

Käyttäjän kaikki runot

Runoilija Runon nimi LuontipäiväLajittele nousevasti Kommentteja Kategoria
sibylla vastaväite 22.3.2011 1 Runo
sibylla vapauteen 29.1.2011 0 Runo
sibylla Keiju 23.1.2011 2 Runo
sibylla tuli 23.1.2011 1 Runo
sibylla ihmetys 23.1.2011 0 Runo
sibylla mitä 23.1.2011 0 Runo
sibylla menninkäinen 23.1.2011 1 Runo