Saunavalssi

Runoilija impromptu

nainen
Julkaistu:
10
Liittynyt: 24.1.2010

Asuinpaikka: -
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
-

 

Kun olo outo on
ja mieli levoton,
silloin on päästävä saunaan.
Kiuas kun kuumenee
ja vesi lämpenee,
paidan voi heittää jo naulaan.

Sitten vain lauteille
ja vettä kiukaalle,
vastan voi kiuluhun kastaa.
Kun kroppa lämpenee
ja hiki virtailee,
niin sitten hautomaan vastaa.

Ah, autuasta, voi!
Kiukaassa löyly soi,
kiireet jo kauaksi karkaa.
Missä nyt paineet on?
Elo on huoleton;
muistella ei nyt työsarkaa.

Saunassa autuus on,
pois mieli levoton,
löyly kun pehmittää pintaa.
Löylyä lisätään
se, mikä kestetään,
nautinto kysy ei hintaa.

Välillä jäähylle,
ei sille hetkelle
mikään voi tarjota vertaa.
Sitten taas lauteilla
kaiken voi toistella
vaikkakin kymmenen kertaa.

Saunassa uudistuu
ja kiireet unohtuu,
uudeksi ihminen luodaan.
Sitten vain pesulle
ja eväät esille:
Nyt malja onnelle juodaan!

Selite: 
oletus
Kategoria: 
 
 

Käyttäjän kaikki runot