LÄHIÖN IHMISET

Runoilija octchildra

nainen
Julkaistu:
10
Liittynyt: 26.8.2006

Asuinpaikka: -
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
-

Just another dream.
 

Sunnuntai. Ehkä.
En ollut edes varma, mikä kuukausi oli meneillään. Kerrostalolähiön äänet voimistuivat, herättivät mut raskaasta unesta, miksi ne tekee tän mulle joka vitun sunnuntai, kun kerrankin saisi vain nukkua?

Ja kyllä mä tiesin, etteivät ne tarkoittaneet pahaa. Lähiön ihmiset vain olivat sellaisia. Mä nousin nöyränä ylös yhden hengen sängystäni, menin rappeutuneeseen keittiöön pistämään veden liedelle ja muistin taas, että täytyy ostaa vedenkeitin. Nostin sohvan selkämykseltä vanhan, virttyneen ja liian suuren paidan, heitin sen päälleni, huomasin taas laihtuneeni. En omistanut vaakaa.

Vesi porisi, naapurista kuului hiljaista puheensorinaa, joku soitti kitaraa alakerrassa. Oma kitarani lojui jossain vaatteiden alla, olin kyllästynyt sen soittamiseen. Kaadoin itselleni teetä, jätin sen tiskipöydälle jäähtymään, raahauduin pieneen olohuoneeseeni raskain askelin, avasin ikkunan ja nojauduin ulos.

Kerrostalon pihalla oli hiekkalaatikko, lapset, äidit ja hoitotädit olivat jo kokoontuneet sinne. Joku kakara itki, joku otti huumeneulan käteensä ja meni ihmettelemään äidilleen, että mikäs tää on? Muut äidit ja hoitajat kohahtivat, lapsen äiti vei itkua tuhertaen mukulansa pesemään käsiään. Sitten ne alkoivat taas keskustelemaan imetyksestä, synnytyksistään, kasvatusmetodeistaan ja paskavaippahelveteistään.

Puistotietä pitkin juoksi kolmekymppinen pariskunta, samanlaisissa helvetin tuulipuvuissaan jotka kahisivat kilometrien päähän. Nainen ei antanut armoa, vaikka mies oli läkähtymäisillään. Piti pysyä hyvässä kunnossa, terveys ennen kaikkea, nyt lenkkeillään reippaasti! Päästyään kotiin nainen valahti sohvannurkkaan dominokeksien kanssa katsomaan Kauniita ja rohkeita ja mies meni suihkuun, puki pesuhuoneessa vaimonsa alusvaatteet päälleen ja peilasi itseään saunan ovesta, hymyili omalle irstaudelleen ja jännittäville salaisuuksilleen.

Joku koiranulkoiluttaja potkaisi salaa koiraansa, koske se käveli liian hitaasti.
Roskakatoksen alla kolme nuorta poikaa ja tyttö polttivat tupakkaa posket lommolla.
Jossain joku vanhus kuoli yksin asuntoonsa.
Vanha mies hoiperteli tietä pitkin, kännissä, ottanut varmaan muutaman tasoittavan sunnuntaioloonsa.
Poliisiauton äänet lähestyivät.
Kello ei ollut vielä edes kahdeksaa aamulla.
Tee jäähtyi tiskipöydällä kylmäksi litkuksi.
Naapurista alkoi kuulua itkua.

Selite: 
Kategoria: 
 
 

Käyttäjän kaikki runot