Ensilumi

Runoilija piiaz

nainen
Julkaistu:
10
Liittynyt: 6.4.2006

Asuinpaikka: -
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
-

Monta unelmaa
liian monta
ei niistä kiinni saa
ne katoaa
paljon sanottavaa
liian paljon
en ehdi aloittaa
olen jo sanaton
 

Musta joulu ja tammikuun harmaus
sai kurahousuiset lapset kapinoimaan
he pyörittelivät mudasta ukkoja
ja heittelivät niitä porkkanoilla ja kivillä

lapset itkivät kuorossa stemmoineen
kirosivat lahjaksi saadut liukurit
tulisi jo lumi ja tekisi talvesta aidon
värjäisi ukkomme valkoisiksi

kun lapset nukkuvat
katulyhty valaisee hiutaleet
-ensilumen

kiteiset leijailevat hiljaa asfaltille
sulavat, kuolevat, kertovat tarinan:
maa on aivan liian lämmin
me emme kohtaa tänäänkään

Selite: 
Kategoria: 
 

Kommentit

Ihana! Ja samanlaisesta ensilumen kaipuusta olen itsekin kirjoittanut. Viimeiset kaksi riviä ovat ihan jumalaiset!

haikean kaunis teksti elämän ja arjen karuudesta. ensilumi on kaunista, vaikka tänä talvena vähempikin olisi riittänyt.

 

Käyttäjän kaikki runot