Räjähdyksiä

Runoilija Insa

nainen
Julkaistu:
10
Liittynyt: 20.1.2006
Viimeksi paikalla: 28.3.2024 6:50

Asuinpaikka: -
Sähköposti:
Syntymäpäivä:
9.8.1991

 
huhhuh

henki salpautuu maiseman moninaisuudesta
tyhjistä satamista
täysistä laseista
laser-säteistä ja katinkullasta ja
neonvihreistä männyistä

rakkauslauluista
räjähdyksistä

ja niitä räjähdyksiäkin on monenlaisia:
vulkaanisia räjähdyksiä, risteilyohjuksia, ilotulituksia, sforzandoja, raikuvia aplodeja, maamiinoja, merimiinoja, dynamiitteja, ihan pieniäkin räjähdyksiä, kynäaseita, ovulaatioita, jättipalsameita

ja se räjähdys kun
polttomoottori humahtaa käyntiin
maan syvyyksistä nostetun nesteen voimasta

ja kun vaahterankukat puhkeaa,
voiko sitä kutsua räjähdykseksi?
(siltä se ainakin tuntuu)

kosmologisia räjähdyksiä jaksaa ajatella vain lyhyesti
vaikka on niitäkin ihan hauska välillä miettiä
esimerkiksi yöllä
tai äkisti ja vahingossa kesken lauseen
kun kaataa asiakkaalle kuppiin kahvia ja kysyy
saako olla maitovaraa

millainen on hidas räjähdys?
sinun läpitunkeva äänesi
joka kertoo
ettei laiva saapunutkaan satamaan
koska jäävuoret ovat liikkeellä

sinä karkaat käsistä

puf

vau
oletus
Kategoria: 
 

Kommentit

Huikea. Enpä ollut koskaan tullut noin seikkaperäisesti miettineeksi erilaisia räjähdyksiä. Mutta olet täysin oikeassa,, niitähän on valtavasti, kun antaa vain niille mahdollisuuden. Kiitos, että pelastit päiväohjelman. Rupean pohtimaan räjähdyksiä. Erityisesti kun jätän kuppiini maitovaraa. Hihittelen täällä yksikseni. 
Koskettavaa kerrontaa, ei kannata karata, pitkäksi aikaa <3 
 

Käyttäjän kaikki runot